Prefectul Capitalei: „În acel pavilion nu erau probleme de încălzire. Din fericire, instalațiile antiincendiu au funcționat”

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat cu privire la incendiul de la Institutul ”Matei Balș” că instalațiile antiincendiu ale pavilionului au funcționat și au deconectat automat sursele de oxigen și electricitate, evitând o tragedie mai mare. El a mai spus că, din informațiile sale, pavilionul era recent renovat, instalațiile respectau standardele și nu erau probleme de încălzire.

„Știu că acel pavilion la care s-a produs incendiul este recent renovat și era renovat după toate standardele cerute. Din informațiile pe care le-am primit la fața locului, în acel pavilion nu erau probleme de încălzire. Din fericire, instalațiile antiincendiu au funcționat. În momentul în care s-a declanșat incendiul, instalația electrică și instalația de aprovizionare cu oxigen au fost deconectate automat și în felul acesta s-a putut evita o tragedie de și mai mari proporții. Am înțeles că în urma renovării pavilionului toate sistemele au fost schimbate și că erau după standardele cerute”, a declarat Traian Berbeceanu vineri, la Digi24.

Prefectul a mai precizat că înainte să plece de la spital echipele de polițiști și procurori sosieră deja și începuseră cercetările la fața locului.

Rudele pacienților de la „Matei Balș” pot suna la două linii telefonice pentru a afla ce s-a întâmplat cu cei apropiați

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati