Prefectul Capitalei, măsuri pentru codul roşu din Bucureşti: Există un plan de intervenţie pentru caniculă

Canicula din vestul ţării se va instala şi în Bucureşti. În acest sens, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat miercuri măsurile care se vor lua în Bucureşti pentru ca oamenii să suporte mai uşor temperaturile extrem de ridicate.

Alin Stoica: „Există un plan de intervenţie pentru caniculă”

Prefectul Capitalei spune că a anunţat deja toate instituţiile abilitate şi primăriile de sector şi le-a transmis planul de intervenție pentru caniculă, scrie Antena3.ro.

„Fiecare primărie de sector şi Primăria Capitalei trebuie să organize puncte de prim ajutor în care să existe acces la apă şi unde să poată fi acordat primul ajutor pentru persoanele care au suferit din pricina caniculei. De asemenea, către ITM (n.r. Inspectoratul Teritorial de Munca al Municipiului Bucuresti) am transmis solicitarea de a face controale dedicate pentru a verifica dacă sunt respectate prevederile legale în privinţa lucrătorilor care lucrează şi dacă sunt expuşi temperaturilor ridicate, dacă primesc apă, de exemplu, dacă au ore de pauză, dacă se întrerupe lucrul în momentul în care temperatura depăşeşte 40 de grade. Măsurile respective au fost transmise către toate autorităţile responsabille”, a anunţat miercuri Alin Stoica, prefectul Capitalei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati