Prefectul Capitalei NU prelungește starea de alertă din Sectorul 1: ”Nu vom ezita să luăm măsuri dacă lucrurile se înrăutățesc”

Prefectul Capitalei a declarat că nu aprobă prelungirea stării de alertă în Sectorul 1, cerută de Clotilde Armand.

Prelungirea stării de alertă pe raza Sectorului 1 nu a fost aprobată, a transmis, luni, prefectul Capitalei, Alin Stoica. El a spus că situația din teren arată că salubrizarea este, în acest moment, bună și nu se impune prelungirea stării de alertă.

”Situaţia salubrizării în Sectorul 1 este în acest moment bună”

Decizia a fost luată în baza informaţiilor primite de la DSP, Garda de Mediu şi Agenţia de Mediu, a mai spus prefectul.

‘În urma informaţiilor pe care le-am primit de la Garda de Mediu, Direcţia de Sănătate Publică şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti, situaţia din teren arată că situaţia salubrizării în Sectorul 1 este în acest moment bună şi nu se impune prelungirea stării de alertă. În acelaşi timp am avut şi o discuţie cu Primăria Sectorului 1 şi cu Romprest şi urmează ca în două zile să prezinte împreună un plan care să asigure continuitatea serviciilor de salubrizare pe termen lung’, a precizat el, potrivit pressonline.ro.

Potrivit lui Alin Stoica, Romprest a dat asigurări că are capacitatea necesară de a-şi continua activitatea.

Prefectul a menţionat că situaţia va fi monitorizată de către DSP, Garda de Mediu şi Agenţia de Mediu, care vor lua măsuri în cazul în care în care ‘lucrurile se vor înrăutăţi’.

De asemenea, Stoica a precizat că pe durata stării de alertă au existat discuţii, inclusiv la sediul Prefecturii, între reprezentanţii primăriei şi ai Romprest.

‘Discuţiile, evident, continuă şi sunt contacte dese între Primăria Sectorului 1 şi salubrist pentru a ajunge la un acord. (…) Din discuţiile pe care le-am avut, îşi vor continua activitatea şi vor funcţiona la capacitate. Ei solicită şi plata unor servicii din partea Primăriei Sectorului 1 şi Primăria Sectorului 1, evident, pentru serviciile pe care nu le contestă, plăteşte’, a mai spus el.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Sector 1 a aprobat, duminică, prelungirea stării de alertă pe raza sectorului pentru o durată de 15 zile, iar hotărârea a fost trimisă prefectului Capitalei.

Pe 23 iulie, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Sector 1, cu acordul prefectului Capitalei, a adoptat o hotărâre privind declararea stării de alertă în privinţa situaţiei deşeurilor, pentru o perioadă de cel mult 30 de zile.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati