Prefectul Capitalei, propunere inedită pentru mersul la cumpărături: Nu ai coș, nu intri în magazin

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a vorbit despre propunerea pe care o va introduce în ședința cu reprezentanții retailerilor, privind regulile de acces în magazine. El susține că o astfel de regulă nu ar aduce costuri suplimentare, care ar fi dificil de suportat în special de către magazinele mici.

Prefectul Capitalei propune adaptarea numărului de cărucioare/coșuri în magazine în funcție de numărul maxim de clienți pe care i-ar putea primi simultan magazinul, cu respectarea regulilor de distanțare fizică. Alin Stoica a precizat că o astfel de regulă se aplică deja în alte locuri.

„Calculezi pentru suprafața magazinului, se calculează numărul de clienți care este optim în așa fel încât să poți să păstrezi distanțarea de 2 metri. Calculând acel număr, pui la dispoziția clienților un număr de coșuri egal cu numărul de clienți pe care îi lași la un moment dat să intre în magazin”, a explicat Alin Stoica.

Clienții vor aștepta eliberarea unui coș

Cu alte cuvinte, în magazin vor fi maximum atâția clienți câte coșuri sunt puse la dispoziție, restul vor intra pe măsură ce clienți idinăuntru vor termina cumpărăturile, scrie Digi24.

„Când se termină coșurile, clienții vor aștepta afară, cu distanțare de 2 metri, până în momentul în care se va elibera un coș sau un cărucior”, a mai spus prefectul, precizând că „evident că vor trebui și clienții să înțeleagă că nu pot zăbovi foarte mult în magazin”.

Fără costuri suplimentare

Alin Stoica afirmă că o astfel de regulă nu aduce costuri suplimentare, care ar fi greu de suportat în special de magazinele mici.

„O astfel de măsură răspunde ambelor cerințe – să reducem numărul de clienți care sunt în același timp în magazin, dar fără să aducem un cost suplimentar pentru micii comercianți”, a declarat prefectul.

El a arătat că în București sunt circa 12.000 de magazine alimentare, majoritate mici, de cartier, iar ca să angajeze un om în plus pentru a ordona fluxul de clienți ar însemna un cost greu de suportat de către ele.

Ora de închidere nu se modifică

Prefectul a mai precizat că, momentan, nu se ia în calcul schimbarea orei de închidere a magazinelor.

„Nu ne uităm deocamdată la o schimbare de genul ăsta (ora de închidere – n.r.). Sigur, dacă guvernul o va decide, atunci o vom schimba”, a spus Alin Stoica.

Prefectul susține că restricțiile trebuie să vizeze limitarea duratei de interacțiune între oameni și limitarea numărului de interacțiuni între oameni în grupuri eterogene, iar măsurile actuale răspund acestor cerințe.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati