Prefectul Capitalei spune că școlile vor funcționa la fel ca până acum

Școlile din Capitală vor funcționa ca și până acum, anunță prefectul Alin Stoica. Este o lămurire cu care acesta a venit după ce au apărut informații potrivit cărora luni ar putea avea loc o ședință în care să se discute despre condițiile în care s-ar putea închide unități de învățământ, ca urmare a creșterii cazurilor de COVID.  

Oficialii din Educație spun că deocamdată, nu se impune măsura suspendării cursurilor, întrucât rata de incidență nu a trecut de 6 la mia de locuitori. Ministrul educației face însă încă o dată apel la respectarea tuturor măsurilor de siguranță.

Capitala a continuat, duminică, să aibă cele mai multe cazuri noi de coronavirus, peste 1.100, practic un sfert din numărul total al cazurilor noi de COVID înregistrate la nivel național în ultimele 24 de ore. Bucureștiul a ajuns la o rată de incidență de 3,98 la 1.000 de locuitori.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, infirmă zvonurile care spun că autoritățile doresc să închidă școlile în care cursurile se desfășoara față în față. Conform procedurii, DSP propune închiderea unei școli dacă sunt mai multe cazuri de COVD-19 în acea instituție, a explicat Alin Stoica într-o intervenție telefonica la Digi24.

„Nu este programată nicio ședință pentru mâine (luni – n.r.), de altfel, niciodată nu a fost programată o astfel de ședință, nu știu de unde au apărut aceste informații. Nu a existat această discuție niciodată. Săptămâna trecută au fost ședințe de Comitet de Urgență punctuale pentru școli, așa cum prevede și Ordinul comun al Ministerului Educației și Sănătății: în momentul în care apar cazuri de COVID în unele școli, DSP propune suspendarea cursurilor. Lucrurile de genul acesta sunt cotidiene. Se poate întâmpla și mâine, de exemplu, ca DSP să propună închiderea unei școli unde sunt cazuri de COVID, dar acum, în momentul acesta, nu este programată niciun fel de ședință și în niciun caz nu a fost programată vreo ședință prin care să se dispună suspendarea cursurilor pentru toate școlile. Nu! Rămânem în scenariul pe care îl știm cu toții”, a precizat Alin Stoica.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati