Prefectul Capitalei susține că amenajarea albiei râului Dâmboviţa trebuie să fie un proiect asumat de autorităţile din Bucureşti

0
272
sursa foto: www.wikipedia.org

Prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, este de părere că amenajarea şi îmbunătăţirea albiei râului Dâmboviţa trebuie să fie un proiect major şi asumat de toate autorităţile şi administraţiile din Bucureşti.

  • Aceasta este concluzia principală rezultată din întâlnirea de marţi pe care a organizat-o pentru Grupul de Lucru pentru Amenajarea Râului Dâmboviţa, completează sursa citată.

Rareş Hopincă a scris, marţi, pe Facebook, că în urma analizei a ajuns la consensul conform căruia proiectul derulat de Administraţia Naţională „Apele Române” privind proiectul de îmbunătăţire a râului Dâmboviţa trebuie tratat cu prioritate şi, totodată, trebuie separat de programul complex de amenajare a Dâmboviţei, care se află încă în fază incipientă.

Rareş Hopincă a propus Administraţiei Naţionale „Apele Române” ca în următoarea şedinţă să facă o prezentare a lucrărilor hidrotehnice necesare pe râul Dâmboviţa şi a manierei în care acestea pot fi integrate într-un program amplu de regenerare urbană a întregului culoar.

El a adăugat că va propune Municipalităţii, primăriilor de sector şi celorlalte instituţii implicate, precum şi societăţii civile, un protocol de cooperare prin care să fie agreate direcţiile strategice privind integrarea armonioasă a Dâmboviţei în peisajul urban al Municipiul Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.