Prefectul Toni Greblă trimite controale la târgurile din Capitală, la centrele comerciale, piețe și restaurante

Prefectul Toni Greblă a solicitat autorităților publice locale ca, în perioada 12 – 29 decembrie, să desfășoare controale sanitar-veterinare în piețe agroalimentare, unități de procesare, prelucrare, depozitare, valorificare și de alimentație publică, centre comerciale și târguri din București.

  • Colegiul Prefectural a adoptat, în şedinţa de joi, o hotărâre privind constituirea unor comisii mixte care vor desfăşura controale în pieţe agroalimentare, unităţi de procesare, prelucrare, depozitare, valorificare şi de alimentaţie publică, centre comerciale şi târguri din Bucureşti.

Potrivit unui comunicat de presă, scopul deciziei luate la propunerea prefectului Toni Greblă este verificarea condiţiilor igienico-sanitare şi pentru siguranţa alimentelor, inclusiv în centrele neautorizate, în vederea prevenirii toxiinfecţiilor alimentare, dar şi combaterea activităţilor de comerţ ilegal cu materiale şi articole pirotehnice.

Coordonarea comisiilor de control se va realiza prin grija Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, iar în cazul în care se constată „situaţii deosebite” coordonatorii acestora vor informa, de îndată, prefectul Capitalei cu privire la măsurile dispuse.

Activități complexe de verificare între 12 – 29 decembrie

Toni Greblă a solicitat autorităţilor publice locale cu atribuţii în domeniul controlului ca, în perioada 12 – 29 decembrie, să desfăşoare activităţi complexe şi ferme pentru verificarea respectării legislaţiei în domeniul normelor sanitar – veterinare, protecţiei consumatorilor şi sănătăţii publice pe raza Municipiului Bucureşti.

De asemenea, prefectul Toni Greblă face un apel la cetăţeni ca, în perioada Sărbătorilor de iarnă, să îşi facă aprovizionarea doar din centrele autorizate şi special amenajate pentru comercializarea diverselor produse agroalimentare şi să acorde o atenţie sporită calităţii alimentelor achiziţionate, astfel încât să fie cât mai redus riscul unor eventuale probleme de sănătate.

Totodată, având în vedere că sărbătorile din ultima lună a anului sunt nu doar prilej de bucurie, ci şi ocazie pentru comercializarea ilegală a produselor pirotehnice, prefectul Capitalei a solicitat o atenţie sporită în cadrul controalelor care vor fi efectuate în Capitală şi a dispus luarea unor măsuri ferme pentru diminuarea acestui fenomen comercial ilicit, cu consecinţe grave la nivel social.

„Vreau să trag un semnal de alarmă şi cu privire la utilizarea neautorizată a materialelor pirotehnice în spaţiul public, mai ales în perioada Crăciunului şi Revelionului. Solicit verificări temeinice şi măsuri ferme aplicate celor care folosesc petarde şi alte produse de acest tip, astfel încât să reducem riscul producerii unor incidente grave pentru comunitate”, a declarat prefectul Toni Greblă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati