Prejudiciu de 2 milioane de euro din locuri de parcare închipuite. Clotilde Armand: Poliția a început să facă curățenie!

1
1657

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand anunță că au fost 50 de percheziții în această dimineață la mai mulți dezvoltatori imobiliari, completând datele Poliției Române privind o acțiune declanșată într-un dosar de înșelăciune cu locuri de parcare fictive.

Peste 50 de percheziţii au avut loc în Dâmboviţa, Bucureşti şi Prahova, într-un dosar de înşelăciune cu un prejudiciu de aproximativ 2 milioane de euro, fiind vizaţi mai mulţi dezvoltatori imobiliari, care au declarat mai multe locuri de parcare decât au construit de fapt.

„Poliția a început să facă curățenie printre rechinii imobiliari din Sectorul 1. (…)

V-am spus că o să oprim haosul urbanistic în Sectorul 1 și așa o sa facem. După cum știți, am încheiat un parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție și am întărit Biroul Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal din cadrul Poliției Locale Sector 1. Acolo unde neregulile găsite la recepțiile complexurilor rezidențiale țin de Codul Penal nu am ezitat nicio secundă să sesizez poliția.”, a spus primarul sectorului 1.

Până unde merge complicitatea funcționarilor publici

Potrivit lui Clotilde Armand, prejudiciul vine de la faptul că sunt eludate taxele de 10.000 euro (prevăzute în HCGMB 66/2006) pentru fiecare loc de parcare lipsă în procesul de elaborare si acoperite prin procesele verbale de recepție întocmite cu complicitatea funcționarilor publici.

Una din metodele prin care era evitată ilegal plata acestei taxe, scrie primarul Armand, este că în autorizațiile de construire apăreau sisteme de parcare automate supraetajate, dar care, în realitate, nu au fost instalate niciodată sau care au fost desființate imediat după recepție.

„Dacă extrapolăm la nivelul întregii Capitale, veți vedea ca apare un deficit de zeci de mii de locuri de parcare care nu au existat decât pe hârtie, fenomen care se transpune în taxe de milioane de euro, bani care trebuiau plătiți către bugetele locale.”, mai scrie aceasta.

1 COMENTARIU

  1. Verificati si pe Lupulescu care a construit cartierul latin si actual primar la Bragadiru
    Ca a vandut locurile de parcare destinate vizitatorilor care erau rezervate pt vizitatorii ce veneau la bloc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.