Premieră: Expoziție cu câini disponibili pentru adopție pe gardul Palatului Șuțu – FOTO

0
579

Consiliul Județean Ilfov, prin Biroul Protecția Animalelor, alături de Adăpostul Speranța și Muzeul Municipiului București realizează o expoziție dedicată animalelor nimănui.

Mai exact, este vorba despre o expoziție cu fotografii cu câini disponibili pentru adopție. Câinii provin din două adăposturi, unul public, Brănești, și altul privat, Speranța.

De altfel, această expoziție marchează și o colaborare strânsă între o institutie de stat și un adăpost privat de animale, respectiv un ong, lucru rar întâlnit din păcate în domeniul protecției animalelor. Pentru a ajuta cu adevărat animalele și pentru a schimba lucrurile în bine la nivel de comunitate, autoritățile trebuie să lucreze îndeaproape cu organizțiile din domeniu.

În adăpostul public Brănești sunt în acest moment aproape 200 de câini, iar în adăpostul Speranța aproximativ 600. Cu toții sunt vaccinați, deparazitați, microcipați, iar adulții sunt și sterilizați. Adopția este gratuită.

Hilde Tudora, șef Birou Protecția Animalelor CJ Ilfov: „Expoziția realizată în colaborare cu Muzeul Municipiului București ajută enorm. Mesajul nostru, fotografiile câinilor vor ajunge acolo unde trebuie. În fața și-n inimile oamenilor. Nu e zi în care o persoană să nu se plângă că avem câini pe străzi. Avem, așa e. Și vom avea în continuare dacă nu alegem să ne implicăm. E important ca oamenii să aleagă să adopte și să înțeleagă că nu rasa contează, că maidanezii sunt câini minunați, sunt mai echilibrați și cu adevărat recunoscători.”

Florina Tomescu, președinte Fundația Speranța: „Lucrăm zilnic cu câinii noștri, atât pentru a-i face mai fericiți, cât și pentru a-i face mai adoptabili. Fiecare dintre ei este capabil să ofere iubire, cum probabil doar un alt câine ți-a mai oferit, cândva. Oricare dintre ei te poate împlini și te poate face fericit, pe tine și pe întreaga ta familie. Din păcate, ei sunt închiși în adăpost și nu pot veni la tine acasă, să te caute și să te convingă. Așa că mingea propriei fericiri e în terenul tău acum.”

Expoziția va fi găzduidă în perioada 3-28 august 2022 și este gratuită.

Mai multe fotografii cu câini disponibili pentru adopție și alte informații utile, găsiți pe www.ilfovadopta.ro  și pe www.adapostulsperanta.ro.

Pentru mai multe informatii, persoana contact: Anca Tomescu, 0722 322 417

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.