Premiera „Hoţul din pendulă” de Dario Fo în regia lui Alexandru Grecu, la Palatul Naţional al Copiilor

În plină vară, Teatrul Stela Popescu vă invită la o nouă premieră care va avea loc pe 14 şi 15 iulie la Palatul Naţional al Copiilor: „Hoţul din pendulă” de Dario Fo, regia şi scenografia Alexandru Grecu, asistent scenografie: Delia – Diana Ghizdăveţ, traducerea în limba română: Ion Diviza.

În distribuţie: Hoţul – Cristi Neacşu / Florin Dobre, Soţia hoţului – Cristina Danu, Bărbatul – Sorin – Aurel Sandu, Femeia – Crina Matei, Ana – Irina Cărămizaru, Antonio – Cătălin Frăsinescu.

Cristian Şofron, directorul general al Teatrului Stela Popescu declara: „Alexandru Grecu este un artist complex, regizor, actor, manager al Teatrului Naţional Satiricus din Chişinău al cărui fondator este şi preşedinte al Uniunii Teatrale din Republica Moldova (UNITEM). Am colaborat excelent cu el în această primăvară la Chişinău şi mă bucur că realizăm împreună cu echipa Teatrului Stela Popescu această premieră cu Hoţul din pendulă de Dario Fo în mijlocul verii, un spectacol plină de vervă şi culoare.”

„Hoţul din pendulă” de Dario Fo vorbeşte despre devalorizarea sentimentelor în viaţa de cuplu şi amendează egoismul fără remuşcări care ne împinge spre aventura extraconjugală. Scrisă cu un sarcasm iute într-o Italie a anilor 1950 bigotă şi tradiţionalistă în care divorţul era interzis, iar menţinerea aparenţelor era ridicată la nivel de religie, subiectul piesei este complet valabil şi astăzi.

Un hoţ este „deranjat” de la furat de două perechi de amanţi care se dovedesc a fi soţi încrucişaţi. Eforturile pe care aceştia le fac pentru a-şi ascunde minciunile şi tensiunile alimentate de secrete cresc treptat într-o spirală delirantă de comic de situaţie. Pe lângă dramele conjugale, vina bietului hoţ păleşte cu desăvârşire. Martor forţat al acestor trădări, ascuns într-un ceas cu pendulă, el câştigă simpatia şi râde împreună cu publicul de neajunsurile civilizaţiei moderne.

Vă invităm la un spectacol scris de Dario Fo, câştigător al Premiului Nobel pentru Literatură, o seară cu ritm lejer şi neforţat, cu mult umor şi sarcasm, la finalul căreia ne vom pune întrebarea: „Noi de cine râdem ? – De noi înşine!”

Premiera: Bucureşti, 14/15 iulie 2023, ora 19:00 – Palatul Naţional al Copiilor, Sala Mică

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati