Premieră în Capitală: Biletul STB cumpărat pe SMS sau prin aplicație, valabil o oră pe mai multe mijloace de transport

O călătorie STB achitată prin platforme electronice este, de luni, valabilă o oră şi utilizabilă pe mai multe mijloace de transport în comun, potrivit primarului general, Nicuşor Dan. Prețul biletului rămâne neschimbat, 1,3 lei.

„Începând de astăzi, o călătorie cu mijloacele de transport în comun STB, achitată prin platforme electronice de plată (SMS sau Aplicaţie), este valabilă timp de o oră din momentul achiziţionării şi poate fi utilizată pe mai multe mijloace de transport pentru a parcurge traseul. Preţul biletului rămâne neschimbat, 1,3 RON. De exemplu, pentru o călătorie urbană, cineva care vrea să meargă de la staţia Râul Doamnei la Piaţa Presei Libere, trebuie să călătorească 3 staţii până la Braşov, de acolo schimbă cu tramvaiul 41 pentru a ajunge la destinaţia finală. Acea persoană nu mai plăteşte ca până acum 1,3 lei pentru cele trei staţii scurte şi apoi încă 1,3 lei pentru restul traseului, ci un singur bilet, valabil o oră, cu plata prin SMS la 7458 sau prin aplicaţia B-pay„, a scris Nicuşor Dan, luni, pe Facebook.

Se economisește bani și timp

Potrivit acestuia, unul dintre motivele introducerii biletului orar este încurajarea plăţii electronice.

„În perioada pandemiei trebuie să ne adaptăm la situaţii noi, care să ne ofere cât mai multă siguranţă în viaţa de zi cu zi. Un alt avantaj al acestui bilet orar este faptul că orice persoană care schimbă mai multe mijloace de transport economiseşte bani şi timp, tocmai pentru că, în decurs de o oră, va plăti o singură dată preţul biletului. O consecinţă directă a introducerii acestui mod de plată ne dorim a fi încurajarea achitării călătoriei de cât mai mulţi beneficiari şi, astfel, evitarea pierderilor prin neplată din diferite motive, aşa cum se întâmplă, din păcate, în prezent”, a explicat Nicuşor Dan.

El a menţionat că, pe termen scurt, îşi doreşte ca mijloacele de transport în comun să fie civilizate, să fie curate şi predictibile.

„Pentru a încuraja bucureştenii să folosească mai mult transportul în comun, trebuie să le oferim cu prioritate aceste condiţii”, a adăugat primarul general.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati