Premieră la West Side Flower Fest: Aranjamente gigant, grădini tematice şi senzoriale, rochie din 1.000 de trandafiri reciclabili

West Side Flower Fest, cel mai mare festival de flori din România, va avea loc în perioada 9-11 iunie 2023, pe o suprafaţă de 43.000 mp, atât în Parcul Drumul Taberei, cât şi pe o parte din Bd. Drumul Taberei, unde circulaţia va fi închisă. Vor fi aranjamente-gigant, grădini tematice şi senzoriale, concerte, spectacole pentru cei mici, ateliere, iar vizitatorii vor putea admira rochia confecţionată din 1.000 de trandafiri reciclabili.

Un nou eveniment marca West Side! Primăria Sectorului 6 pregăteşte cel mai mare festival de flori din ţară. Prima ediţie a West Side Flower Fest va avea loc timp de trei zile, între orele 10.00 – 21.00, în Parcul Drumul Taberei şi pe Bd. Drumul Taberei, între strada Braşov şi Aleea Poiana Muntelui. Perimetrul va fi închis circulaţiei rutiere, de joi 8 iunie, ora 20.30, până pe 12 iunie, la ora 5.00.

„Unul dintre evenimentele de referinţă pe care-l vom organiza anual de acum înainte este West Side Flower Fest. Festivalul florilor. Va fi în stradă, în proximitatea serelor din Parcul Drumul Taberei, pe principiul străzilor deschise, şi vom avea nenumărate surprize”, a anunţat primarul Ciprian Ciucu.

La West Side Flower Fest vine Nicu Bocancea, unul dintre celebrii florişti ai Europei

Festivalul reuneşte 50 de expozanţi şi o pleiadă de specialişti din industria de flori şi plante: peisagişti şi artişti florali, printre care se numără şi Nicu Bocancea, medaliat şi premiat la cele mai renumite competiţii internaţionale de profil.
Este al 4-lea florist al Europei şi va lucra pentru Flower Fest aranjamente gigant, unice, dar şi un labirint pentru copii.

Grădini tematice (romantică, aromatică, decorativă de legume sau cu flori reperente etc.) şi senzoriale vor fi amenajate de peisagişti, printre care şi cei de la ADPDU Sector 6, care înfrumuseţează parcurile şi străzile din comunitate.

Studenţii unei universităţi de profil vor proiecta minigrădini ce vor fi apoi puse în operă în Parcul Drumul Taberei, iar seniorii, alături de specialişti, vor confecţiona o rochie din 1.000 de trandafiri reciclabili. Vor fi ateliere pentru copii şi adulţi, care vor învăţa să facă aranjamente florale, concerte, spectacole pentru cei mici, dar şi un concurs pentru florişti amatori.
Conferinţă despre biodiversitate şi sustenabilitate, în Săptămâna Verde,
la West Side Flower Fest

În cadrul evenimentului, va fi organizată Conferinţa „Biodiversitate şi sustenabilitate în Sectorul 6”, ce va avea loc în cadrul săptămânii verzi a Comisiei Europene.

De-a lungul Bd. Drumul Taberei, zona închisă, pe lângă expozanţi de flori cu vânzare, care vor sosi cu zeci de soiuri, va fi şi street food cu mâncăruri alese.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati