Premieră! Românii pot de acum să cumpere online titluri de stat

Românii pot cumpăra de acum online titlurile de stat Tezaur, cu maturități de un an, trei sau cinci an și dobânzi anuale de 4,25%, 4,75%, respectiv 5,10%.

Anunțul a fost făcut joi de către Ministerul Finanțelor. Pentru a cumpăra titluri de stat online, persoana care dorește să facă acest lucru trebuie să aibă un cont în Spațiul Privat Virtual (SPV), serviciul online al ANAF.

De asemenea, titlurile de stat pot fi în continuare cumpărate de la Trezorerie și de la Poșta Română. Ministerul de Finanțe anunță că serviciul a fost lansat pe 8 decembrie, iar formularele pot fi găsite pe pagina Ministerului Finanțelor.

Mai întâi, românii interesați trebuie să se înregistreze în SPV. După finalizarea acestui pas, persoanele interesate de achiziționarea titlurilor de stat TEZAUR trebuie să parcurgă următorii pași:

  1. Descărcați formularul necesar pentru operațiunea dorită, îl completați și salvați pe dispozitivul dumneavoastră, apoi îl depuneți apăsând butonul Depunere formulare;
  2. Verificați în SPV – Secțiunea Mesaje recipisele primite pentru a putea urmări stadiul solicitării dumneavoastră, inclusiv să recompletați formularul dacă au fost identificate erori/neconcordanțe în completarea acestuia;
  3. Verificați în SPV – Secțiunea Mesaje primirea formularelor semnate electronic de către Ministerul Finanțelor care atestă realizarea operațiunii solicitate în mediul online.

Titlurile pot fi cumpărate online pâna la data de 19 decembrie inclusiv.

De asemenea, românii le pot cumpăra și de la unitățile Trezoreriei Statului până pe 20 decembrie 2021, dar și de la Poșta Română până pe 17 decembrie 2021, pentru mediul urban și 16 decembrie 2021, pentru mediul rural..

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati