Premieră/Teatrul de Comedie a aniversat online 60 de ani de activitate

Teatrul de Comedie a marcat, în aceste zie, aniversarea a 60 de ani de la înfiinţare printr-un program special, desfăşurat exclusiv online, pe canalele de Facebook şi Instagram.

Modalitatea de a sărbători virtual a însemnat bucuria de a continua buna tradiţie a reunirii familiei Teatrului, deschisă prin cuvântul de bun-venit adresat de George Mihăiţă, directorul Teatrului de Comedie, urmată de transmiterea mesajelor de „La mulţi ani” din partea colegilor, prietenilor, cronicarilor şi jurnaliştilor (Ion Caramitru, Andrei Şerban, Eugen Racoţi, Marina Constantinescu, Attila Vizauer, Horaţiu Mălăele), dar şi de difuzarea serialului „Amintiri din teatru”, în care actorii Teatrului de Comedie povestesc prima lor amintire de aici, a precizat un comunicat al instituţiei.

„Totodată, ne-am bucurat împreună cu toţi urmăritorii noştri online de retrospectiva inedită Comedie stories, un best OF al momentelor importante din istoria Teatrului, în care am avut ocazia să îi revedem pe toţi marii actori care au făcut parte din această echipă (Radu Beligan, Gheorghe Dinică, Marin Moraru, Amza Pellea, Dem Rădulescu, Iurie Darie, Stela Popescu etc.), dar şi fragmente din cele mai noi producţii. Conceptul şi editarea video au fost realizate de Mihnea Irimia şi Mihai Bendeac”, a precizat Teatrul de Comedie.

Tot o retrospectivă, de data aceasta a tuturor aniversărilor defăşurate de 5 ianuarie, a permis spectatorilor virtuali să revadă momente inedite de la aniversarea a 10 ani de existenţă (5 ianuarie 1971) sau aniversarea celor 50 de ani (5 ianuarie 2011), atunci când s-a reunit în sala din Centrul Vechi majoritatea celor care a format echipa artistică de la începuturi (link AICI). Ne-am propus să realizăm şi o comparaţie între primul spectacol programat pe această scenă şi ultima premieră a anului 2020, astfel că am dat naştere materialului THEN&NOW, în care actriţa Lamia Beligan aminteşte despre Celebrul 702, iar Cătălin Ştefănescu vorbeşte despre Afară, departe, pe câmp, ultima producţie a Teatrului din 2020.

Aniversarea s-a încheiat cu lansarea unor noi proiecte, care se vor desfăşura pe durata întregii stagiuni 2020-2021.

Astfel, a fost difuzat primul episod din seria spectacolelor lectură – Ultima iubire a lui Cezar de Horia Gârbea, regia şi adaptarea Dragoş Huluba. S-a continuat cu Revizitări ale marilor dramaturgi, un proiect desfăşurat în parteneriat cu Muzeul Naţional al Literaturii Române, care aduce în prim-plan texte inedite ale dramaturgiei româneşti, prin lecturi susţinute de actorii Teatrului de Comedie. Primul episod a fost dedicat lui George Ciprian, prin lectura „Protecţie”, a actorului Marius Florea Vizante. Nu în ultimul rând, a avut loc debutul sketch show-ului Meniul zilei, scenariu şi concept Bogdan Cotleţ şi Dan Rădulescu.

În încheierea evenimentului a fost difuzat documentarul Comedia REMIX, realizat în anul 2014 de Cristina Modreanu şi Maria Drăghici, în parteneriat cu Teatrul de Comedie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati