Premierii Cehiei, Poloniei și Sloveniei au ajuns cu trenul în Kiev pentru a discuta cu Volodimir Zelenski

Premierii Cehiei, Poloniei și Sloveniei discută marți seară cu președintele Volodimir Zelenski, scopul întâlnirii fiind acela de a arăta sprijinul UE pentru independența Ucrainei.

Petr Fiala, Mateusz Morawiecki și Janez Janša urmează să-i prezinte lui Volodimir Zelenski un pachet de măsuri menite să ajute Ucraina, potrivit Libertatea.

Aceștia au plecat cu trenul spre Kiev înainte de ora 9.00, a anunțat marți șeful cancelariei primului-ministru al Poloniei, Michal Dworczyk. Vizita are loc după consultări cu președintele Consiliului European, Charles Michel, și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a mai precizat el.

Varșovia a anunțat că cei trei premieri se vor deplasa la Kiev în calitate de reprezentanţi ai Consiliului European, „pentru a se întâlni cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi cu premierul ucrainean Denis Şmihal”.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a scris pe Facebook că vizita la Kiev are loc în a 20-a zi a „agresiunii criminale lansate de preşedintele rus Vladimir Putin contra Ucrainei”.

„În astfel de vremuri atât de dificile pentru lume, este datoria noastră să fim acolo unde se face istoria, pentru că nu este vorba despre noi, ci despre viitorul copiilor noştri care merită să trăiască într-o lume fără tiranie”, a afirmat el.

„Scopul vizitei este de confirma sprijinul fără echivoc al întregii Uniuni Europene pentru suveranitatea şi independenţa Ucrainei”, a menţionat premierul ceh Petr Fiala într-o declaraţie preluată de guvernul polonez.

Vizita are loc în timp ce Rusia continuă atacurile asupra Kievului – unde a fost anunțată o nouă restricție de deplasare care va dura până joi.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati