Premierul bulgar reconfirmă că interconectorul de gaze Bulgaria – Grecia va fi gata în iunie: Lucrările au avansat rapid în ultimele trei luni

Lucrările de construcţie la interconectorul de gaze Bulgaria – Grecia se vor finaliza la sfârșitul lunii iunie, a declarat luni premierul bulgar Kiril Petkov la reuniunea şefilor de Guvern ai statelor NATO din Europa de Sud-Est. 

”Săptămâna trecută am vizitat atât terminalul din Bulgaria cât și pe cel din Alexandroupolis. Am fost să văd portul. Am zburat deasupra țevilor și am monitorizat fiecare metru pentru a fi sigur că raportul dat mai departe este unul corect.”, a declarat Kiril Petkov.

Lucrările de construcţie la interconectorul de gaze Bulgaria – Grecia se vor încheia la finalul lunii iunie, a completat premierul bulgar, care a menționat că lucrările la acest proiect au avansat rapid în ultimele trei luni.

”Anul acesta vom avea livrări de gaz pe această conductă și eu voi rămâne în contact cu premierul Ciucă pentru a ne asigura că distribuția de gaz va merge și spre România”, a completat premierul.

”Luând în considerare situația actuală si nevoia de a diversifica resursele de gaz, am discutat cu premierul Kiril Petkov și, anterior, cu prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis, și ne-am angajat să facem tot ce putem pentru a finaliza cat mai repede posibil interconectorul de gaze, fără de care România nu poate beneficia de gaz natural lichefiat.”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Acesta a completat că progresul lucrărilor se face săptămânal.

Premierul Nicolae Ciucă participă luni, la Sofia, la reuniunea şefilor de Guvern ai statelor NATO din Europa de Sud-Est.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati