Premierul Ciolacu: S-a dispus un control al statului la toate căminele de bătrâni

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri, că s-a dispus un control al statului la toate căminele de bătrâni.

Premierul este revoltat de cazul bătrânilor umiliţi și înfometați în azilele din Bucureşti şi Ilfov și spune că a cerut tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniu să declanșeze urgent o acțiune națională de control în toate centrele de îngrijire și asistență din România.

”Sunt revoltat de ororile la care au fost supuși bătrânii internați în centrele rezidențiale de îngrijire și asistență socială care, acum, fac obiectul unei anchete a DIICOT!

Este inadmisibil ca, în România zilelor noastre, să se întâmple astfel de atrocități față de oameni lipsiți de apărare!

Este scandalos ca niște indivizi lipsiți de suflet și de repere morale să profite de situația dificilă a unor persoane vulnerabile, pentru a deturna în beneficiul propriu fondurile alocate din bugetul de stat!

În această dimineață, am cerut tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniu – ANPC, ANSVSA, ANPIS, ANPDPD, DSP – să declanșeze urgent o acțiune națională de control în toate centrele de îngrijire și asistență din România, finanțate din bani publici.

Le cer totodată celor care au obligația de a verifica respectarea condițiilor legale să sancționeze cu severitate maximă orice abatere care pune în pericol viața și sănătatea persoanelor vulnerabile din aceste centre!

Voi urmări cu atenție desfășurarea acestor acțiuni!”, a transmis Marcel Ciolacu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Procurorii DIICOT au reţinut 24 de inculpaţi, iar faţă de doi s-a dispus măsura controlului judiciar, în dosarul privind exploatarea persoanelor cu dizabilităţi în trei azile din localitatea Voluntari.

 

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati