Premierul Cîțu, discuţie cu primarul general Nicușor Dan şi primarii de sectoare

Premierul Florin Cîțu a anunţat că, la ora 13.00, va avea o întâlnire cu primarul general şi primarii de sector pentru a discuta despre situaţia din Bucureşti, oraş care se apropie de incidenţa de 6 la mie. De asemenea, va discuta cu prefecţii tuturor judeţelor, aşteptându-se la soluţii de la autorităţile locale. Acesta a afirmat că dacă nu se respectă legea va fi intransigent.

”Am văzut şi eu ca şi dumneavoastră imaginile cu ce s-a întâmplat în weekend-ul trecut în cluburi şi în staţiunile montane şi vreau să vă spun că sunt foarte supărat să văd că există o mioritate dintre concetăţenii noştri care încă nu vrea să respecte regulile în vigoare. Implicaţiile sunt pentru toţi”, a declarat, luni, premierul Florin Cîţu.
Acesta a anunţat că la ora 13.00 va discuta cu primarul general şi cu primarii de sector, la ora 16.00 va discuta online cu toţi prefecţii, iar marţi, tot online, cu autorităţile locale, potrivit news.ro.
”Este momentul ca soluţiile să vină de la autorităţile locale”, a afirmat premierul, precizând că trebuie ţinut cont de particularităţile locale.
Municipiul Bucureşti se apropie de o incidenţă de 6 la mie.

Premierul a mai afirmat că nu toate restaurantele şi nu toate cluburile nu respectă regulile, sunt doar câteva.

Acolo unde nu se respectă legea voi fi intransigent. Nimeni nu este mai presus de lege. Din păcate, avem şi parlamentari, politicieni, care instigă la nerespectarea legii. Cred că aici este o problemă morală pentru aceşti oameni, sunt parlamentari, fac legi pentru România, dar nu respectă legislaţia în vigoare. Nu am o problemă cu protestele, sunt liberal şi protestele sunt ok, sunt oameni care mă înjură, vor să protesteze, foarte bine, dar să o facă respectând legea. Să poarte mască, este tot ceea ce le cer”, a mai afirmat premierul.

La finalul săptămânii trecute, în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară au avut loc proteste faţă de măsurile impuse pe durata stării de alertă, jandarmii aplicând mai multe sancţiuni pentru nerespectarea regulilor sanitare. În general, amenzile au fost date pentru nepurtarea măştii de protecţie.

Între protestatari s-a aflat şi parlamentarul Diana Şoşoacă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati