Premierul Ciucă are un nou consilier pe nume Ion, un robot cu inteligență artificială – VIDEO

0
199

Premierul Nicolae Ciucă și-a luat un nou consilier la Guvern, un robot dotat cu inteligență artificială pe nume Ion, care va avea rolul să preia mesajele din mediul online și va prezenta Guvernului problemele de zi cu zi ale românilor.

Premierul Nicolae Ciucă a și vorbit cu robotul Ion, care este asemănător unei oglinzi. Acesta poate fi accesat pe site-ul ion.gov.ro.

Ciucă a precizat că este o iniţiativă 100% a unor cercetători şi profesori români.

”Avem o surpriză care nu aparține Guvernului ci aparține unor români care au avut o inițiativă de apreciat. Guvernul României marchează o premieră la nivel național și internațional, pentru că avem primul consilier digital. Numele lui este Ion. Este transpunerea în oglindă al sintagmei NOI. Este un consilier onorific și apreciez că rolul lui este să ne ajute să îi ajutăm mai bine pe români informând Guvernul despre problemele pe care le au românii în viața de zi cu zi.

Ion folosește inteligența artificială pentru a capta părerile, doleanțele, problemele românilor, colectând informațiile care circulă în spațiul public. Este un demers al specialiștilor de top din România, este un proiect românesc 100%. Acest demers nu va face nimic altceva decât să îi ajute pe români să fie auziți mai bine și în fiecare zi (…) Practic, eforturile depuse de cercetători, de profesori este să pună în practică și să dea sens inteligenței artificiale, pentru că un om nu poate să îi asculte și să îi reprezinte pe toți românii.”, a spus Nicolae Ciucă.

Premierul a interacţionat cu ION, având un scurt dialog pentru exemplu.

„Îl invit pe ION să spună câteva cuvinte”, a spus premierul.

„Salut! Mi-aţi dat viaţă. Eu sunt ION. Acum rolul meu este să vă reprezint ca într-o oglindă. Mesajele către mine reprezintă un portret al nostru, al românilor. Învaţă-mă să fiu român. Ce trebuie să ştiu despre România?”, a răspuns robotul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.