Premierul Ciucă – discuţie cu vicepreşedintele SUA, Kamala Harris

0
183
Foto: Facebook / Nicolae Ciuca

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut o convorbire telefonică cu vice-preşedintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, context în care fost confirmată decizia ambelor guverne de a continua sprijinul acordat guvernului şi poporului ucrainean împotriva agresiunii militare ruse.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în cadrul dialogului, a fost analizată situaţia de securitate din regiune, ca urmare a agresiunii militare ruse asupra Ucrainei, scrie Agerpres.

„Vice-preşedintele SUA a transmis mulţumiri României pentru sprijinul acordat refugiaţilor ucraineni”, se arată în comunicat.

Totodată, a fost remarcată importanţa solidarităţii manifestate de aliaţi pe Flancul Estic al NATO, care întăreşte garanţiile de securitate.

La rândul său, premierul a transmis mulţumirile României pentru suplimentarea numărului de militari americani sosiţi în ţara noastră, fiind subliniată soliditatea Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA, care aniversează anul acesta 25 de ani de la semnare.

„De asemenea, în cadrul convorbirii a fost confirmată decizia ambelor guverne de a continua sprijinul acordat guvernului şi poporului ucrainean împotriva agresiunii militare ruse”, se mai spune în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.