Premierul Florin Cîțu: Purtarea măștii nu va mai fi obligatorie pe plajă de la 1 iunie

Premierul Florin Cîțu a declarat joi, la Constanța, că sezonul estival se va deschide în două etape, cu diverse măsuri de relaxare, și că de la 1 iunie nu o să mai fie obligatorie purtarea măștii pe plajă.  A doua etapă de ridicare a restricțiilor va începe la 1 august.

Florin Cîțu a făcut acest anunț după întâlnirea cu reprezentanții operatorilor economici de pe litoral.

O condiție obligatorie pentru renunțarea la mască pe plajă este păstrarea unei distanțe mai mari între șezlonguri. În acest sens, autoritățile locale vor trebui să verifice respectarea regulilor.

”Vreau să pregătim cât mai bine acest sezon estival, pentru că este foarte important pentru noi și pentru mine în special.

După discuția pe care am avut-o astăzi cu reprezentanții industriei, au venit câteva soluții foarte inovative și interesante și avem susținerea industriei pentru campania de vaccinare, ceea ce era foarte important.

Am înțeles cu toții că, pentru a avea un sezon de succes în România, pe litoral, trebuie să lucrăm împreună.

Am vorbit despre propunerile pentru Comitetul Interministerial de mâine, din partea industriei am primit propuneri și soluții foarte bune și promisiunea mea este că vom avea aceste soluții la timp aprobate ca să putem să începem de la 1 iunie o primă etapă de relaxare și a doua etapă de la 1 august. Toată lumea a înțeles că nu vom putea redeschide total de la 1 iunie.

Cred că pentru 1 iunie putem vorbi deja de eliminarea purtatului măștii pe plajă. Am venit cu o condiție, cu o distanțare între șezlonguri, cu care industria este de acord. Cred că această condiție minimă putem deja să o anunțăm, fără mască pe plajă începând de la 1 iunie”, sunt câteva din declarațiile premierului.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati