Premierul Nicolae Ciucă anunţă evaluarea miniştrilor în luna iunie

Nicolae Ciucă a anunţat astăzi, la începutul şedinţei de Guvern, că va evalua miniştrii din cabinetul său în luna iunie. El spune că a amânat evaluarea planificată la 6 luni pentru a putea finaliza mai întâi jaloanele și țintele asumate din PNRR prin care vor fi accesate fondurile europene alocate României. De acestea depinde și evaluarea miniștrilor coordonatori de reforme, explică premierul.

„Se împlinesc 6 luni de când am preluat guvernarea. Este un prilej să putem să privim cu optimism către obiectivele pe care ni le-am asumat. Nu o să facem un bilanț astăzi pentru că am convenit ca această activitate să aibă loc la sfârșitul lunii iunie din motive și argumente cât se poate de obiective”, a spus Nicolae Ciucă.

”Ne aflăm în plin proces de finalizare a jaloanelor și țintelor asumate pentru trimestrul al doilea și primul semestru al acestui an și am convenit la nivelul coaliției ca procesul de evaluare pe care îl asumasem pentru primele șase luni să fie prelungit până la sfârșitul lunii iunie, când fiecare dintre ministerele coordonatoare de reforme vor trebui să-și îndeplinească obiectivele asumate”, a spus Nicolae Ciucă.

Acesta a precizat că la evaluarea ministerelor se va ține cont de finalizarea a 58 de apeluri.

Şeful Executivului a spus că este ”foarte important să transmită mesajul de concentrare a întregii activităţi a Guvernului pe finalizarea întregului cadru procedural şi a mecanismelor pentru a accesa fondurile alocate de către Uniunea Europeană, atât prin cadrul financiar multi anual şi PNRR”.

El a precizat că sunt aşteptări ale Guvernului şi ale autorităţilor locale, şi este important ca aceste posibilităţi de finanţare să se concretizeze în proiecte pentru a face reformele asumate.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati