Premierul Nicolae Ciucă începe sâmbătă o vizită de două zile în Egipt

0
137
sursa foto: Facebook - Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă începe sâmbătă o vizită de lucru de două zile la Cairo, având pe agendă întâlniri cu omologul său egiptean, cu preşedintele Abdel Fattah el-Sisi, cu ministrul petrolului şi resurselor minerale, cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti şi cu cetăţeni egipteni care au studiat în România, relatează News.ro.

Ciucă urmează să fie întâmpinat sâmbătă, la ora 10.00, pe Aeroportul Internaţional din Cairo, de către prim-ministrul Republicii Arabe Egipt, Mostafa Madbouly, o oră mai târziu fiind programate convorbiri tête-à-tête şi întrevederea în plenul celor două delegaţii oficiale, urmate, la  12:15, de declaraţii de presă comune ale celor doi prim-miniştri

La 12:45, premierul Ciucă va vizita Muzeul Naţional al Civilizaţiei Egiptene, după care  va participa la un dejun de lucru oferit în onoarea sa de prim-ministrul Republicii Arabe Egipt, Mostafa Madbouly.
Întâlnirea  cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Republica Arabă Egipt şi cu cetăţeni egipteni care au studiat în România ar urma să aibă loc la ora 18.00, fiind şi ultimul eveniment din programul primei zile a vizitei la Cairo.

Duminică, programul începe la ora 11.00, cu convorbiri tête-à-tête cu preşedintele Republicii Arabe Egipt, Abdel Fattah el-Sisi, urmate la 12.30
de întrevederea cu ministrul petrolului şi resurselor minerale, Tarek El Molla, în cadrul căreia vor fi prezentate proiecte in domeniul energiei.
Nicolae Ciucă va participa, împreună cu prim-ministrului Republicii Arabe Egipt, Mostafa Madbouly, la Forumul de afaceri Egipt-România , unde va rosti o alocuţiune.
Ulterior, prim-ministrul român participă, împreună cu prim-ministrului Republicii Arabe Egipt, Mostafa Madbouly, la ceremonia de semnare a unor Memorandumuri bilaterale de înţelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.