Premierul Orban, ministrul Transporturilor și Nicușor Dan s-au întâlnit pentru a discuta despre proiectele de infrastructură din București-Ilfov

La sediul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor a avut loc întâlnirea de lucru la care au participat ministrul Lucian Bode, prim-ministrul, Ludovic Orban, primarul general ales al Capitalei, Nicuşor Dan, împreună cu cei din conducerile companiilor aflate în subordinea Ministerului, care gestionează proiectele de infrastructură şi transport aferente Capitalei şi zonei metropolitane Bucureşti-Ilfov.

Discuţiile s-au concentrat pe prezentarea unor proiecte precum centura existentă a Bucureştiului, noua centură rutieră, extinderea magistralelor de metrou, dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii feroviare care înconjoară Capitala, modernizarea Gării de Nord, dar şi dezvoltarea conceptelor de tren metropolitan şi staţii multimodale. Un alt subiect al discuţiilor a fost şi modul în care vor colabora, pe viitor, reprezentanţii Ministerului şi cei ai Primăriei Generale a Bucureştiului pentru accelerarea realizării investiţiilor în domeniul transporturilor.

Ministrul Lucian Bode a subliniat faptul că proiectele de infrastructură ale primarului general ales, alături de cele cuprinse în Planul investiţional pentru infrastructură elaborat la nivelul Guvernului, prevăzute pentru zona Capitalei, vor determina atât creşterea mobilităţii, reducerea aglomerării din trafic care există în prezent în Bucureşti şi în zona metropolitană aferentă, cât şi atragerea de noi investiţii pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor din această zonă.

„Astăzi, aici, la sediul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, a avut loc o primă întâlnire de lucru având drept obiectiv principal analiza portofoliului de proiecte de infrastructură de transport pe toate modurile de transport: rutier, feroviar, metrou, aerian, din regiunea Bucureşti-Ilfov. Am vorbit despre proiectele care vor transforma Bucureştiul în noul Bucureşti, un Bucureşti durabil, modern, conectat în interior şi în exterior printr-un sistem integrat şi eficient de transport. Pentru acest lucru, clar că este nevoie de un parteneriat, un parteneriat solid între administraţia locală şi cea centrală şi de o viziune comună de dezvoltare. Astăzi, împreună cu directorii principalelor companii din minister, împreună cu colegii care coordonează componenta de fonduri europene din ministerul nostru am discutat şi, credem noi, am dat startul unui proces de construcţie, al unui proces amplu în care am setat viziunea coerentă de dezvoltare a Bucureştiului şi a regiunii de Bucureşti-Ilfov, a regiunii Ilfov din punct de vedere al infrastructurii de transport. În cadrul întâlnirii am prezentat stadiul pe fiecare proiect de dezvoltare a infrastructurii de transport, pe toate modurile de transport, pe de-o parte, şi pe de altă parte am prezentat planul investiţional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru următorii 10 ani, cu focusare pe regiunea Bucureşti-Ilfov”, a declarat ministrul Lucian Bode.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati