Premierul român s-a întâlnit la Bruxelles cu preşedintele ales al Comisiei Europene

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut, marţi, la Bruxelles, o întrevedere cu preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în continuarea dialogului pe care premierul român şi oficialul european l-au iniţiat în cadrul unei convorbiri telefonice pe care au avut-o la 29 iulie a.c..

Cu acest prilej premierul român i-a transmis felicitări oficialului european pentru nominalizarea la conducerea viitoarei Comisii Europene şi a asigurat de întregul său sprijin în eforturile Comisiei Europene de consolidare a proiectului european şi de a răspunde provocărilor actuale, a informat un comunicat al Guvernului.

La rândul sau, preşedintele ales al Comisiei Europene a mulţumit premierului Viorica Dăncilă pentru rezultatele excepţionale obţinute de România în exercitarea mandatului Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

  • Potrivit sursei citate, în cadrul discuţiilor, au fost abordate aspecte legate de viitorul comisar european din partea României,  inclusiv în ceea ce priveşte conturarea portofoliului alocat ţării noastre în cadrul Comisiei Europene.

Cei doi oficiali au avut o discuţie amplă cu privire la priorităţile viitoarei Comisii Europene şi implementarea Agendei Strategice a UE (2019-2024). În context, prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat obiectivele României pentru perioada suprapusă mandatului noii Comisii Europene, în domenii legate de asigurarea securităţii energetice, sectorul digital, schimbările climatice, rolul UE în plan global.

În finalul discuţiilor, s-a convenit continuarea dialogului în perioada următoare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati