Premierul Ucrainei, vizită la Bucureşti pentru discuţii cu Marcel Ciolacu

0
200

Potrivit unor surse guvernamentale, prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal, a trecut graniţa României şi vine la Bucureşti pentru a se întâlnit cu premierul Marcel Ciolacu, notează Antena 3 CNN.

Informațiile pe surse spun că premierul ucrainean Denîs Șmîhal a trecut granița vineri, în România pentru a discuta cu Marcel Ciolacu.

Subiectele, cel mai probabil, pe care le vor discuta cei doi, fac legătura la situația porturilor bombardate în ultimele săptămâni de către statul rus și situația cerealelor.

Ucraina este statul care exportă cele mai multe cereale la nivelul Uniunii Europene.

Pe agenda discuțiilor dintre cei doi premieri se află și protejarea minorității române din Ucraina.

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a confirmat, vineri, întâlnirea pe care o are cu omologul ucrainean Denîs Șmîhal și a spus că premierul Ucrainei este deja pe teritoriul României.

„Vom aborda și eforturile noastre, ale României, în ceea ce privește tranzitul cerealelor ucrainene pentru asigurarea accesului la hrană din acest moment la nivel mondial, dar și chestiuni care țin de agenda bilaterală pentru protejarea fermierilor români și a drepturilor minorităților române din Ucraina”, a spus premierul român.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.