Preoţii bisericii vandalizate din parcul IOR îndeamnă la rugăciune şi iertare

Slujitorii bisericii de lemn din parcul bucureștean IOR au făcut un apel către credincioşi în urma incidentului de joi noapte, când pereţii lăcaşului de cult au fost vandalizaţi.

Deşi a fost creată o situaţie neplăcută, se depun eforturi pentru revenirea la starea anterioară acestei întâmplări.

„Imediat după ce Poliţia a făcut poze, am început curățarea bisericii cu ajutorul credincioșilor. Mai târziu, în aceeași zi, ne-a ajutat și o firmă specializată. Din fericire, vopseaua s-a luat destul de ușor, mai ales la icoane, care sunt protejate cu sticlă”, a declarat pentru Basilica.ro Părintele paroh Gabriel Pîrvu.

Părintele consideră că nu există vreun motiv particular pentru ceea ce s-a întâmplat.

„Noi nu am vorbit niciodată în predici sau în discuții particulare împotriva cuiva; mă gândesc că această vandalizare s-ar fi putut petrece la oricare altă biserică”.

Incidentul a produs o atitudine generală de indignare în rândul credincioşilor, care şi-au exprimat sentimentele în convorbirile purtate cu clericii.

Mesajul preoţilor

Părinţii slujitori au următorul mesaj:

„Noi, preoții bisericii, îi îndemnăm pe credincioși, deși acest incident este foarte grav și nu trebuie minimalizat, la o atitudine pașnică, la rugăciune și iertare.

Să încercăm să păstrăm starea sufletească pe care am dobândit-o în prima săptămână a Postului. Credincioșii sunt sub puterea Evangheliei şi au o atitudine echilibrată și înțeleaptă”.

Biserica a trecut prin multe în istoria ei și vedem acum care sunt ispitele vremurilor noi”.

Biserica vandalizată are hramul „Pogorârea Duhului Sfânt”. Este un lăcaș de cult din lemn, de tip maramureșean, construit în perioada 1994-1996 în Parcul IOR – Titan din Capitală.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati