Președintele CJ Ilfov a discutat cu primarii din județ despre gestionarea câinilor fără stăpân

Președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma, anunță că a avut avut zilele trecute o discuție cu toți primarii despre mai multe subiecte importante, iar unul dintre ele a fost gestionarea câinilor fără stăpân. 

„Viziunea mea e clară, are trei direcții: sterilizare, adopție, educație. Nu am fost niciodată de acord cu eutanasierea animalelor și nu voi fi. Nu-mi doresc să văd animale pe străzi, din acest motiv noi, Consiliul Județean Ilfov, organizăm săptămânal campanii de sterilizări gratuite. Trebuie să umblăm la robinetul de câini, adică să oprim înmulțirea, iar acest lucru se face numai prin sterilizarea animalelor și responsabilizarea populației. 

Ce am stabilit în această ședință: 

 primarii ilfoveni, prin polițiștii locali, vor informa cetățenii, proprietari de animale, cu privire la obligațiile lor legale; 

 primăriile care stau bine cu bugetul vor face campanii de sterilizări gratuite, inclusiv microcipare. 

Ce am făcut noi și ce facem: 

 În 2022, am sterilizat gratuit 3.071 de animale de rasă comună, câini și pisici, cu ajutorul organizațiilor non-guvernamentale din domeniul protecției animalelor. Continuăm la fel și anul acesta. Detalii la numărul 0751.235.009. 

 campanii de informare privind beneficiile sterilizării animalelor, din poartă în poartă, dar și în mass-media; 

 educație în școli (Ora de relaxare, ora cu animale – învățăm de la animale mici cum să fim oameni mari);

 numeroase campanii de promovare a adopției animalelor. 

Într-o comunitate civilizată, animalele nu stau pe străzi. Într-o comunitate civilizată, nicio ființă nu suferă. Trebuie să lucrăm la cauză, nu la efect. Trebuie să fim responsabili și să respectăm legea. Sterilizați-vă animalele din curți, ele reprezintă sursa animalelor de pe străzi”, a scris Thuma, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati