Președintele CJ Ilfov, precizări despre proiectul ,,Sistem de Management Integrat al Deșeurilor”,

Președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma, spune că în ultimele zile Consiliul a fost asaltat cu solicitări în ceea ce privește intenția de a realiza proiectul ,,Sistem de Management Integrat al Deșeurilor”, astfel că a venit cu o serie de precizări.

„Așa cum am anunțat deja în mod public, în data de 17 august 2021, Consiliul Județean Ilfov l-a invitat pe proprietarul celor doua loturi să participe la procedura de negociere a prețului de cumpărare a terenurilor care urma să aibă loc în data de 20 august 2021. Ca urmare a faptului  că proprietarul terenului a transmis că nu intenționează să vândă cele doua loturi, organizarea procedurii de negociere s-a anulat, iar ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean din data de mâine, 26.08.2021, urmează să fie suplimentată cu un proiect de hotărâre privind revocarea Hotărârii Consiliului Județean nr. 123/2021 pentru aprobarea ”Raportului de evaluare-teren extravilan, Comuna Ciorogârla T5, P15/3, 15/4, Lot 1 și T5, P15/3, P15/4, Lot 2, județul Ilfov” și aprobarea constituirii unei comisii de negociere în vederea achiziționării celor două loturi de teren necesare pentru realizarea proiectului ” Sistem de Management Integrat al Deșeurilor (SMID)”.

  • Pe scurt, proiectul SMID Ilfov nu mai poate fi realizat în localitatea Ciorogârla având în vedere refuzul de vânzare al proprietarului și acela de a participa la procedura de negociere.

În data de 28.07.2021 a avut loc ședința ordinară a Consiliului Județean Ilfov, în care proiectul la care facem referire a fost votat în UNANIMITATE. Asta înseamnă că toți consilierii, inclusiv toți consilierii USR-PLUS, au fost de acord cu implementarea acestui proiect și au votat ,,pentru” constituirea Comisiei de negociere și pentru aprobarea raportului de evaluare aferent celor două terenuri în vederea achiziționării celor două loturi de teren necesare pentru realizarea SMID Ilfov. Fiecare grup politic a desemnat câte doi membri, unul titular, altul supleant, care să facă parte din această comisie de negociere. Alianța USR-PLUS l-a desemnat pe dl Gabriel Cărbunaru ca membru titular și pe dl Cosmin Copăescu, ca membru supleant, cu acord unanim din partea celorlalți consilieri USR-PLUS.

  • Mai mult, consilierii USR-PLUS au venit chiar și cu propuneri pentru a-i informa în mod corespunzător pe cetățenii din Ciorogârla asupra diferențelor dintre o groapă de gunoi și o stație de tratare, așa cum rezultă din procesul verbal al ședinței din 28.07.2021:

 

  • Gabriel Cărbunaru (USR-PLUS): ,,Există niște preocupări legitime ale locuitorilor din zona Ciorogârla și nu numai, legate de amplasarea acestor instalații pe teritoriul UAT Ciorogârla și cred că ar fi bine să furnizam niște explicații astfel încât poate niște termeni sau niște preocupări să fie înțelese la adevărata lor valoare. Asta ar fi propunerea mea” 

Cosmin Copăescu (USR-PLUS): ,,Poate reușim cu proiectul, să fie finanțat un buget adițional, să facem niște filmulețe care să ruleze pe facebook-ul sau pe site-ul Consiliului Județean, care să arate diferența dintre o groapă de gunoi și o stație de tratare, ca lumea să fie cât de cât în cunoștință de cauză.”

  • Cu o săptămână înainte de ședința ordinară din 28.07.2021, în data de 21.07.2021 a avut loc o ședința de lucru, la care au participat 13 consilieri, dintre care toți cei 5 consilieri județeni din partea Alianței USR-PLUS. În cadrul acestei ședințe, s-a făcut prezentarea proiectului SMID Ilfov și apoi consilierii prezenți au dezbătut împreună subiectul, fără să existe obiecții din partea vreunui consilier.

 

  •  Acestea fiind spuse, oare nu era mai ușor, dragi colegi USR-PLUS, să votați ,,împotrivă” în momentul în care vi s-a solicitat votul, în loc să vă opuneți atât de vehement și nejustificat acum? Consider această atitudine ca fiind total iresponsabilă, mai ales că vine din partea unor oameni care ar trebui să deservească interesul public al cetățenilor pe care îi reprezintă. 

Fac un apel către domnii consilieri USR-PLUS ca pe viitor să trateze cu maximă seriozitate și responsabilitate proiectele supuse votului în ședințele de consiliu și să vadă interesul cetățenilor din Ilfov, pe care îi reprezintă de altfel, și nu interese obscure de partid”, a scris Thuma, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati