Președintele Federației Comunităților Evreiești condamnă ferm acuzațiile de ‘nazism’ din Parlament

Președintele Federației Comunităților Evreiești din România, Silviu Vexler, a condamnat scandalul din Parlament de miercuri. Deputatul minorităţii germane Ovidiu Ganţ a declarat că Ciprian Titi Stoica, deputat AUR, l-a numit „nazist”.

”Cuvintele care i-au fost aruncate astăzi domnului deputat Ganț sunt o rușine pentru întregul Parlament al României. Gestul domnului deputat Stoica de a amesteca un conflict politic în acest spectacol este o rușine pentru noi toți. Cei care au avut ocazia să îl cunoască pe domnul deputat Ganț știu cât de departe se află de această noțiune”, a scris Vexler, pe Facebook.

El a afirmat că violența și ura au devenit normalitate.

”Din toată această poveste, rezultatul a fost însă altul: violența și ura au devenit normalitate. Ne concentrăm atât de mult pe ceea ce se întâmplă în Parlament și nu vedem rezultatul acestor discuții și acestor spectacole în afara sa. Influența pe care normalizarea violenței o are asupra tuturor. Atât eu cât și Federația Comunităților Evreiești din România suntem onorați de prietenia cu domnul deputat Ganț, de relația deosebit de apropiată și sprijinul pe care l-am primit constant din partea Forumului Democrat al Germanilor din România. Vă rog să nu uitați un lucru. Responsabilitatea noastră se extinde în afara acestei săli. Gândiți-vă la consecințele pe care cuvintele le pot avea”, a afirmat Vexler.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati