Președintele Federației Comunităților Evreiești din România, deputatul Silviu Vexler, a fost primit de Papa Francisc la Vatican

0
185
credito foto : © Vatican Media
Președintele Federației Comunităților Evreiești din România, domnul deputat Silviu Vexler, a fost primit într-o audiență privată de Suveranul Pontif, Sanctitatea Sa Papa Francisc, la Palatul Apostolic din Vatican.
În cadrul întâlnirii, Sanctitatea Sa și domnul deputat Vexler au discutat despre unele subiecte de actualitate, aspectele esențiale ale Anului Național “Cardinal Iuliu Hossu”, situația Comunităților Evreiești din România și programele desfășurate de către Federația Comunităților Evreiești din România.
Președintele FCER a subliniat, în mod special, prietenia îndelungată, fundamentată pe apreciere și respect reciproc, care definește relația și legătura specială dintre Federația Comunităților Evreiești din România, Sfântul Scaun, Biserica Romano-Catolică și Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.
credito foto : © Vatican Media
credito foto : © Vatican Media
Alături de domnul deputat Vexler, la audiența privată au participat Preasfinția Sa Claudiu Lucian Pop – Episcop al Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, Preasfinția Sa Cristian Crișan – Episcop al Curiei Arhiepiscopiei Majore (donec aliter provideatur) și doamna Adina Lovin – Însărcinat cu afaceri a.i. al Ambasadei României pe lângă Sfântul Scaun.
Recent, la inițiativa domnilor deputați Silviu Vexler și Ovidiu Victor Ganț, Parlamentul României a adoptat Proiectul de Lege pentru instituirea anului 2025 ca ”Anul Cardinal Iuliu Hossu”, în vederea celebrării vieții, operei, personalității, martiriului, rolului determinant în realizarea Marii Uniri și a eforturilor depuse pentru salvarea evreilor în perioada Holocaustului ale episcopului Eparhiei de Cluj-Gherla din cadrul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, cardinalului, senatorului de drept în Parlamentul României, membrului de onoare al Academiei Române și deținutului politic – Iuliu Hossu.
credito foto : © Vatican Media
credito foto : © Vatican Media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.