Președintele Iohannis o va decora pe Simona Halep cu Ordinul Național „Steaua României”

Președintele Iohannis a anunțat luni că o să-i acorde jucătoarei de tenis Simona Halep, câștigătoarea turneului de la Wimbledon, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler.

  • ”Ca urmare a performanței extraordinare obținute la Turneul de Tenis de la Wimbledon, precum și în semn de recunoaștere și apreciere pentru întreaga activitate, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis acordarea celei mai înalte distincții a statului român, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, sportivei Simona Halep”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale remis newsbucuresti.ro.

”Prin dăruirea, devotamentul și profesionalismul său, demonstrate atât pe terenul de tenis, cât și în afara sa, Simona Halep a promovat numele țării noastre în întreaga lume. Simona Halep este un model pentru tânăra generație, iar implicarea sa în popularizarea tenisului în rândul copiilor reprezintă un uriaș câștig pentru sportul românesc”, a mai precizat sursa citată.

Simona Halep va fi decorată și de Patriarhia Română, care a decis să îi acorde Ordinul „Crucea Patriarhală” pentru mireni, cea mai înaltă distincţie a Patriarhiei Române.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati