Președintele Klaus Iohannis a exprimat susținerea sa fermă pentru continuarea dialogului cu Rusia

Președintele Klaus Iohannis a militat pentru un Flanc Estic consolidat de la Marea Baltică, la Marea Neagră în discuția pe care a avut-o cu președintele SUA, Joe Biden și cu alți lideri europeni.

Totodată, Iohannis a exprimat susținerea sa fermă pentru ”continuarea dialogului politico-diplomatic cu Rusia, în vederea găsirii de soluții care să permită dezescaladarea situației, fără compromiterea însă a principiilor fundamentale ale Alianței și ale dreptului internațional”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Administrația Prezidențială, potrivit Agerpres.

”Discuțiile au prilejuit un amplu schimb de opinii cu privire la cele mai recente evoluții și perspectivele gestionării crizei curente de securitate. Au fost prezentate evaluări și concluzii în urma dialogului recent cu partea rusă și au fost analizați pașii următori care trebuie avuți în vedere, inclusiv măsurile cuprinzătoare de răspuns, necesare pentru creșterea nivelului securității pe continentul european și descurajarea utilizării forței militare”, se arată în comunicat.

Președintele Klaus Iohannis a adresat mulțumiri liderilor aliați, și în mod special președintelui Statelor Unite, președintelui Franței, prim-ministrului Italiei și cancelarului Germaniei, pentru solidaritatea arătată pentru securitatea României și a cetățenilor săi, dar și a celorlalți aliați de pe Flancul Estic, se precizează în document.

”Președintele României a subliniat, de asemenea, importanța pregătirii și coordonării între partenerii transatlantici în ceea ce privește pachetul robust de sancțiuni care va fi adoptat împotriva Rusiei în cazul în care măsurile de dezescaladare nu dau rezultate”, se arată în document.

Preşedintele american Joe Biden a avut vineri o discuţie telefonică cu lideri transatlantici despre criza generată de concentrarea de trupe ruseşti la graniţa cu Ucraina.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati