Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Marcel Ciolacu premier

Marcel Ciolacu a fost desemnat marţi premier de către preşedintele Klaus Iohannis, în urma consultărilor pe care şeful statului le-a avut cu partidele din Parlament.

”E potrivit să fac câteva remarci scurte. Coaliția de guvernare a decis acum un an și jumătate să funcționeze pe un mod nou, cu o schimbare a premierilor. Acest model a funcționat foarte bine și sunt încredințat că va funcționa și în continuare.

L-am avut premier pe Nicolae Ciucă cu miniștrii din partidele care au fost în coaliție. România a trecut cu bine prin mai multe crize: energie, inflație. Avem creștere economică și toate sunt rezultatul unei munci intense.

Faptul că azi ne găsim aici arată un nou nivel de implicare și seriozitate la nivelul coaliției de guvernare. Românilor li s-a promis stabilitate și au primit stabilitate.

În acest condiții cred că nu este nicio surpriză, dar acum desemnez pentru poziția de prim-ministru al României pe domnul Marcel Ciolacu, pe care îl invit să formeze un guvern al coaliției. Să continue munca serioasă și eficientă a coaliției cu acest nou guvern.

Vă doresc mult succes în negocierile pentru formarea guvernului și vă aștept pentru depunerea jurământului.”, a precizat Klaus Iohannis.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati