Președintele Klaus Iohannis: Nimeni nu s-a infectat fiindcă s-a dus la vot

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că, la alegerile parlamentare, siguranţa sanitară a secţiilor de votare va fi mai bună decât la alegerile locale.

De asemenea, șeful statului susține că la scrutinul anterior nu s-au infectat persoanele care s-au dus la vot, ci doar cei care nu au respectat normele în vigoare.

“Nu ne aşteptăm la o creştere a numărului de infectări sau a ratei de infectare după alegerile parlamentare, pentru un motiv foarte simplu: noi suntem bine pregătiţi, cunoaştem felul în care ne-am pregătit pentru alegerile locale, a funcţionat foarte bine atunci şi va funcţiona mult mai bine, fiindcă am prelucrat toate cazurile care au fost de prelucrat şi din fericire, au fost foarte puţine de la locale. Daţi-mi voie să vă spun că acea creştere nu s-a datorat alegerilor locale. Alegerile locale s-au desfăşurat în perioada în care în toată lumea, şi în special în toată Europa, numărul de cazuri a crescut de la săptămână la săptămână”, a arătat Klaus Iohannis, în cadrul unei declaraţii de presă la finalul vizitei la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, scrie StirileProtv.

El a subliniat că nu este de aşteptat o creştere a ratei infectării după parlamentare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati