Președintele Senatului, Alina Gorghiu: MCV va fi istorie, dar reformele vor continua în România; Justiţia a avut mereu suportul nostru în ceea ce priveşte asigurarea independenţei sale

0
151
Foto: Facebook / Alina Gorghiu

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a precizat că „MCV va fi istorie, dar reformele vor continua în România” şi a punctat că „Legile justiţiei, maltratate în anii anteriori, au fost reparate”.

  • „Sunt convinsă că sistemul judiciar va funcţiona corect. Decizia noastră de a face o prioritate politică din repararea legilor justiţiei s-a dovedit a fi corectă. MCV va fi istorie, dar reformele vor continua în România. Mulţumim Comisiei Europene pentru modul în care a susţinut România în toţi aceşti ani, pentru colaborare şi pentru încrederea dovedită acum. Depăşirea perioadei de funcţionare a MCV este un moment foarte important în ceea ce priveşte finalizarea integrării europene a României.

Este o performanţă extraordinară a ţării noastre, a tuturor românilor! Nu este întâmplător faptul că facem acest pas atât de mare în timpul mandatului unui preşedinte al României provenit din PNL, domnul Klaus Iohannis, şi care se află în relaţie de parteneriat cu un Premier PNL, domnul Nicolae Ionel Ciucă. Liberalii au fost mereu, din 1990 şi până acum promotorii integrării europene şi euro-atlantice, şi susţinătorii celor mai importante reforme pentru România”, a scris Alina Gorghiu, marţi pe Facebook, conform news.ro.

Ea a mai spus că „justiţia din România a avut mereu suportul nostru în ceea ce priveşte asigurarea independenţei sale”.

Sper că toţi cei care au făcut greşeli în trecut au avut ocazia de a învăţa din ele. Legile justiţiei, maltratate în anii anteriori, au fost reparate şi sunt convinsă că sistemul judiciar va funcţiona corect. Decizia noastră de a face o prioritate politică din repararea legilor justiţiei s-a dovedit a fi corectă. Nici o amânare nu ar fi servit intereselor României”, a completat Gorghiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.