Președintele Senatului, Anca Dragu (USR): Cu siguranță vom vota această moțiune

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat luni că toţi parlamentarii USR vor fi prezenţi în sală şi vor vota marţi moţiunea de cenzură iniţiată de PSD, însă a menţionat că nu s-a luat decizia în partid dacă votul va fi la vedere sau nu.

„Cu siguranţă vom vota această moţiune, pentru că noi considerăm că nu mai putem continua cu acest Guvern (…). Da, toţi vor veni în sală, nu avem semnale cum că unii colegi nu ar veni. Cred că fiecare partid se gândeşte că poate sunt câţiva care nu pot veni din motive medicale. Dar, da, toţi parlamentarii vor fi în sală. Nu am luat această decizie (n.r. – de a vota la vedere), dar nu am niciun motiv să mă îndoiesc că toţi colegii mei vor vota moţiunea aşa cum am discutat şi cum am tot afirmat în spaţiul public”, a precizat Dragu, după şedinţa Biroului permanent, întrebată pe această temă, scrie G4Media.

Ea a adăugat că „probabil” moţiunea va trece, Guvernul va fi demis şi ulterior sunt aşteptate consultări cu preşedintele Klaus Iohannis.

”Noi credem că cea mai bună formulă pentru România acum este să continuăm această coaliţie, dar nu cu premierul Florin Cîţu”

Întrebată dacă în eventualitatea în care Guvernul Cîţu cade, USR va merge la Palatul Cotroceni cu o variantă de premier, susţine un guvern de tehnocraţi sau ia în calcul posibilitatea declanşării de alegeri anticipate, aşa cum propune PSD, Anca Dragu a spus că după ce probabil moţiunea de cenzură va trece, sunt aşteptate consultările iniţiate de preşedintele Iohannis, în baza prerogativelor constituţionale.

„Noi credem că cea mai bună formulă pentru România acum este să continuăm această coaliţie, dar nu cu premierul Florin Cîţu. Cred că aceasta ar fi dovada de responsabilitate, ar fi măsura care probabil ar aduce stabilitate politică în România”, a încheiat Dragu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati