Preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie: „Carantina, obligatorie în București și Ilfov”

Preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, Doina Azoicăi, susține că măsura carantinării Bucureștiului și județului Ilfov este obligatorie, având în vedere rata de infectare la care s-a ajuns, arată adevarul.ro.

„Este un moment absolut critic, nu neapărat din cauza incidenţei, ci pentru că înregistrăm 400 de decese zilnic. În Bucureşti şi Ilfov s-a depăşit de ceva vreme gradul de incidenţă de la care era necesară carantinarea. Ştiu, nu este uşor să impui o astfel de măsură incomodă pe fondul gradului de complianţă al populaţiei şi într-o zonă în care activităţile economice, politice şi culturale au o asemenea intensitate.

Dar este obligatorie. Repet, incidenţa a depăşit de mult cota la care erau obligatoriu de luat asemenea măsuri în Bucureşti-Ilfov. Oricum, pentru a fi eficientă, această decizie de carantinare a Capitalei şi a zonelor limitrofe este necesară pentru cel puţin 14 zile”, a atras atenţia Doina Azoicăi, preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, potrivit sursei citate.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati