Presiune colectivă pentru salvarea Parcului Grozăvești. Mii de bucureșteni și zeci de ONG-uri se implică

Grupul de inițiativă civică „Pentru locuri de joacă și spații verzi în Grozăvești” luptă pentru salvarea și reîntregirea Parcului Grozăvești din București.

  • Membrii grupului au trimis o scrisoare deschisă către Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan și către membrii Consiliului General al Municipiului București.

”De curând, spre bucuria comunității pe care o reprezentăm reprezentăm, HCL 152/28 iunie 2022 a fost adoptată în Consiliul Local al Sectorului 6. Prin aceasta, Consiliul General al Municipiului București este rugat să solicite, printr-un HCG adresat Guvernului României, trecerea imobilului teren în suprafață de 11.382 mp, situat în B-dul Doina Cornea nr. 5G (fostă parte a Parcului Grozăvești) din domeniul public al statului, în domeniul public al Municipiului București și în administrarea Consiliului Local al Sectorului 6, în vederea realizării unui parc (spațiu verde)”, transmite grupul civic în scrisoarea deschisă.

Bucureștenii din cartier care s-au organizat într-un grup civic au nevoie de sprijin pentru recuperarea, reîntregirea și redarea comunității Parcului Grozăvești.

În acest sens, au trimis o scrisoare deschisă către Primarul Capitalei și membrii CGMB.

Două etape pentru salvarea „plămânului verde” din București

„Plămânul verde” poate fi salvat și reîntregit în două etape:

  1. Membrii CGMB sunt rugați să solicite Guvernului României terenul de 11.382 mp, care acum acum se află în administrarea Serviciului Român de Informații, pentru ca acesta să reintre în patrimoniul Municipiului București cu scopul reîntregirii Parcului Grozăvești .
  2. Membrii CGMB sunt rugați să apere interesul legitim al bucureștenilor la spații verzi și la un mediu curat, sprijinind demersul de reîntregire a Parcului Grozăvești prin exproprierea celor peste 5 hectare retrocedate în 2005-2006.

Scrisoarea deschisă a Grupului de inițiativă civică „Pentru locuri de joacă și spații verzi în Grozăvești” este sprijinită de alte 20 de grupuri civice și ONG-uri din București.

„Ne dorim să creăm o punte de dialog și de colaborare între cetățenii acestui oraș, Primăria Capitalei și Consilierii Generali care îi reprezintă. Vă rugăm să apărați interesele legitime ale bucureștenilor, contribuind la recuperarea și reîntregirea Parcului Grozăvești!”, transmite grupul de inițiativă civică.

Scrisoarea poate fi citită mai jos:

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati