Prețurile benzinei și motorinei au scăzut semnificativ pentru a doua zi consecutiv

Petrom continuă ieftinirile semnificative ale carburanților, serie începută săptămâna trecută, pe 30 noiembrie, când prețurile au scăzut cu 15 bani pe litru, atât pentru benzina standard, cât și pentru motorina standard. O nouă ieftinire, tot de 15 bani, a avut loc marți, 06 decembrie, arata economedia.ro.

Iar astăzi, miercuri 07 decembrie, prețurile au fost reduse, din nou, tot cu 15 bani.

Un litru de benzină standard costă la stațiile din București între 6,41 și 6,47 lei, conform Monitorul Prețurilor și peco-online.

Litrul de motorină standard costă între 7,61 și 7,64 lei. Este vorba de prețurile de la pompă, valabile după aplicarea compensării de 50 de bani.

Prețurile din imagine sunt cele de la stația Petrom din Calea Vitan nr. 49-55.

Prețurile fără compensarea de 50 de bani sunt acum la nivelul din jumătatea lui februarie 2022, în cazul benzinei, și la nivelul de la finalul lui martie 2022, în cazul motorinei standard.

Compensarea este în vigoare până la sfârșitul anului, iar autoritățile încă nu știu dacă o vor prelungi și după 1 ianuarie.

Comparativ cu luna trecută, notează peco-online, prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 4,8%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costa astăzi cu 17 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

In cazul motorinei, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu 6.2%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costa astăzi cu 26.5 lei mai puțin decat in urma cu 30 de zile.

În aceasta perioadă România se afla pe locul al 6-lea in Uniunea Europeana in topul tarilor cu cea mai ieftina benzina, dupa Bulgaria, Ungaria, Malta, Polonia, Slovenia.

În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 11 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Cehia, Ungaria, Italia, Luxemburg, Malta, Polonia, Portugalia, Slovacia și Slovenia.

Comparativ cu celelalte țări UE, România se clasează pe locul 19 la benzina fără taxe, ca fiind cea mai ieftină, după Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cehia, Finlanda, Franța, Germania, Ungaria, Italia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Suedia, în timp ce motorina fără taxe comercializată la noi este pe locul al 20-lea în topul celor mai mici prețuri, după Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Cehia, Danemarca, Franța, Germania, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Portugalia, Slovacia, Slovenia și Spania.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati