Prețurile globale ale gazelor au crescut la maxime istorice anul trecut, iar acum sunt așteptate să rămână volatile: situația este mai bine poziționată în Europa

Directorii din industrie au declarat în cadrul unei conferințe faptul că prețurile globale ale gazelor sunt așteptate să rămână volatile anul acesta, timp în care în Europa situația este mai bine poziționată pentru această iarnă.

Prețuri crescute ale gazelor la nivel global

Amintim că prețurile globale ale gazelor au crescut la maxime istorice anul trecut, după ce Rusia a oprit livrările cu gaze către Europa.

Acest lucru a determinat blocul să importe cantități record de gaze naturale lichefiate și a făcut prețurile spot asiatice să atingă maximul.

CEO-ul companiei germane de utilități Uniper a declarat faptul că lucrurile stau mai bine pentru Europa în acest an datorită cererii industriale reduse și nivelurilor de stocare mai ridicate.

”Cel mai important lucru este poziţia stocurilor, este mult mai bună anul acesta, am atins deja ţinta de 90%”, a spus Lewis într-un interviu acordat marţi, în marginea conferinţei Gastech din Singapore.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati