Prim-ministrul Regatului Spaniei, Pedro Sánchez, primit la Cotroceni – VIDEO

Prim-ministrul Regatului Spaniei, Pedro Sánchez, aflat în vizită în România, a fost primit, joi, la Palatul Cotroceni, de președintele Klaus Iohannis.

 

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi într-o declaraţie de presă comună cu preşedintele Guvernului spaniol Pedro Sánchez, că România este dispusă să pună la dispoziţie propria infrastructură energetică pentru diversificarea aprovizionării cu gaze naturale.

”Din discuțiile pe care le-am avut astăzi, a reieșit clar că România și Spania au opinii convergente cu privire la importanța pe care o acordăm dezvoltării infrastructurii de transport energetic, asigurării interconectărilor între statele membre, creșterii producției și a capacităților de stocare.

România este dispusă să pună la dispoziție propria infrastructură energetică pentru diversificarea aprovizionării cu gaze naturale din surse multiple.

Măsurile necesare pentru diminuarea cât mai mult posibil a impactului evoluției prețurilor la energie asupra consumatorilor europeni, așa cum am spus deja, ne preocupă și vor fi discutate la reuniunea Consiliului European de săptămâna viitoare, unde vom avea abordări foarte apropiate.”, a precizat Iohannis în cadrul unei conferințe de presă.

Reamintim că președintele nostru a avut discuții oficiale și cu alți lideri europeni. Spre exemplu, recent, acesta a discutat cu oficialii moldoveni. Aflat la Chișinău, Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă în care a precizat că România este alături de Republica Moldova. Tot la Chișinău s-a aflat și prim-ministrul Nicolae Ciucă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati