Prima ediție a Festivalului Vocea Teatrului Licean Bucureștean intră în scenă în perioada 6 – 10 iunie

0
349

6 spectacole de teatru având în distribuție elevi din 5 licee bucureștene vor fi susținute în fața publicului larg, în perioada 6-10 iunie, pe scenele unor importante teatre bucureștene în cadrul primei ediții a Festivalului Vocea Teatrului Licean Bucureștean.

Demarat la inițiativa Primăriei Municipiului București, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism și PROEDUS, proiectului Vocea Teatrului Licean Bucureștean a pus laolaltă trupe de teatru din 5 licee bucureștene și profesioniști din teatrele MIC, METROPOLIS, EVREIESC DE STAT, BULANDRA și DRAMATURGILOR cu scopul de a iniția elevii pasionați de arta dramaturgică în tainele profesiei de actor.

S-a creat astfel o platformă de lucru prin care se urmărește ca fenomenul cultural veritabil să fie promovat în rândul tinerelor generații, facilitându-le astfel descoperirea unor noi forme de exprimare, creativitatea, dezvoltarea pozitivă a imaginației și ocuparea timpului liber de-o manieră sănătoasă, fizică și intelectuală.

Liceele care au deschis programul din acest an sunt Liceul Teoretic Bilingv Miguel de Cervantes, Liceul Teoretic Decebal, Colegiul Național Mihai Eminescu, Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, Colegiul Național Gheorghe Lazar, iar pregătirea spectacolelor alături de profesioniștii din teatru s-a desfășurat în perioada 01.09.2021-31.05.2022

Programul Festivalului Vocea Teatrului Licean Bucureștean este următorul:

✓ 6 iunie, la Teatrul de Comedie – sala Radu Beligan

➢ De la orele 17.00, elevii Colegiului Național de Arte Dinu Lipatti vor interpreta piesa GHICI GHICITOAREA MEA… DE VREI SA FII A MEA;

➢ De la orele 19.00, elevii Colegiului Național de Informatică Tudor Vianu vor interpreta piesa GREASE;

✓ 9 iunie, la Teatrul Metropolis

➢ Sala Centenar, de la orele 17.00, elevii Colegiului Național Mihai Eminescu vor interpreta piesa PISICA VERDE;

➢ Sala Olga Tudorache, de la orele 18.30, elevii Liceului Teoretic Decebal vor interpreta piesa PANTOFII SAREI;

✓ 10 iunie, la Teatrul Bulandra – sala Toma Caragiu

➢ De la orele 14.30, elevii Colegiului Național Gheorghe Lazar vor interpreta piesa 12 OAMENI FURIOSI;

➢ De la orele 16.00, elevii Liceului Teoretic Bilingv Miguel de Cervantes vor interpreta piesa CABARETUL CUVINTELOR;

În ziua de 7 iunie, elevii vor avea posibilitatea de a vedea teatrul și din spatele scenei prin workshop-ul tehnic pus cu amabilitate la dispoziție de Teatrul Țăndărică, iar în data de 8 iunie vor discuta despre viață și teatru cu Pavel Bartoș, Vlad Zamfirescu și alți invitați surpriză.

Regalul cultural, se va termina în data de 10 iunie, în Sala Mare a Teatrului Țăndărică cu gala de premiere a Festivalului Vocea Teatrului Licean Bucureștean, unde spectacolele vor fi jurizate de personalități ale teatrului național dintre care îi menționăm pe Călin Mocanu, managerul Teatrului Țăndărică, actrițele Maria Julieta Georoiu, Anca Sigartău și Crina Matei, și Darie Bogdana – conferențiar universitar doctor la Universitatea Națională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale” București.

Festivitatea de premiere va fi precedată de spectacolul trupei Victory of Art, o trupă de succes alcătuită din elevii mai multor unități de învățământ și care au ajuns deja să își facă un nume în lumea cultural-artistică.

Câștigătorii ediției din acest an vor fi premiați de către Primarul General, Nicușor Dan, cu legitimații de acces gratuit la spectacolele teatrelor din subordinea Consiliului General al Municipiului București, dar și tabere și excursii pe litoralul Mării Negre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.