Prima ediţie a Romania-Egypt Defense Forum, la Bucureşti

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, şi locţiitorul şefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, au participat marţi, la deschiderea primei ediţii a „Romania-Egypt Defense Forum”, ce a avut loc la Palatul Cercului Militar Naţional din Bucureşti.

În deschiderea evenimentului, secretarul de stat Cojocaru a trecut în revistă stadiul cooperării militare bilaterale româno-egiptene şi a abordat perspectiva dezvoltării acestei relaţii, componenta de apărare reprezentând un pilon de importanţă majoră în cooperarea cu partenerii.

De asemenea, în alocuţiunea sa, oficialul român a subliniat progresele înregistrate de statul partener în gestionarea situaţiei de securitate din regiune, precum şi cele în cadrul cooperării cu Alianţa Nord-Atlantică şi Uniunea Europeană.

În mesajul său, generalul-locotenent Petrescu a accentuat importanţa dezvoltării, din perspectivă militară, a unui set de capabilităţi specifice, în plus faţă de forţele convenţionale, care să răspundă provocărilor moderne, inclusiv în ceea ce priveşte tehnologiile emergente.

Forumul de apărare româno-egiptean este o iniţiativă comună a Camerei de Comerţ Bilaterale România-Egipt şi a Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor dedicată cooperării în domeniul apărării şi securităţii, la care participă şi reprezentanţi din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Externe şi industriei de apărare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati