Prima mașină înscrisă la cursele NASCAR, scosă la licitație în București

Un exemplar rar și prețios al istoriei automobilelor, mașina Hudson Hornet 1951, primul automobil înscris la cursele NASCAR, este scoasă la licitație joi. Exemplarul, cu prețul de pornire de 35.000 de euro, este o piesă clasică a industriei auto americane, dar și un model de lux al companiei Hudson Motor Car Company, scrie HotNews.ro.

Mașina a fost una dintre cele mai populare din perioada sa și a câștigat o reputație deosebită pentru performanțele sale impresionante și designului inovator, făcând istorie la cursele NASCAR în acea perioadă prin conceptul de „step down in the car”, datorită centrului de greutate foarte jos.

Astfel, modelul Hudson Hornet a fost popular în special în cercurile automobilismului, fiind folosit în curse de mare viteză și câștigând mai multe competiții importante în anii ’50, fapt într-atât de celebru încât în desenele animate Cars, acest model a fost unul din personajele principale, fiind un fost campion de curse. În prezent, mașina Hudson Hornet 1951 este una dintre cele mai căutate modele de mașini clasice de colecție, datorită valorii sale istorice și estetice.

Celebritatea de televiziune și pasionat colecționar de mașini, Jay Leno, are în colecție o astfel de mașină de care este foarte mândru și încântat. Mașina Hudson Hornet 1951 este nu doar istorică, ci și rară, a fost produsă într-un număr limitat doar între anii 1951 și 1954. Exemplarul din Licitația de Curiozități Tehnice este într-o stare foarte bună, funcțional, înmatriculat ca vehicul istoric, iar interiorul restaurat în totalitate cu materialele originale folosite în anii 1950 pentru acest model.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati