Prima plângere penală pentru infracțiunea de îngropare de deșeuri

0
346

Prima plângere penală după schimbarea legii deșeurilor, după ce s-au găsit nereguli la o stație de sortare din Sector 3. Un control al Gărzii Naționale de Mediu a scos la iveală faptul că gunoaiele erau îngropate chiar în curtea stației de sortare.

În urma unui control realizat în data de 05 mai, la stația de sortare din Sectorul 3 al Capitalei, deținută de SD3 SALUBRITATE ȘI DESZĂPEZIRE S3 S.R.L., comisarii din Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Municipiului București au identificat un teren de aproximativ 4.000 mp, aflat în incinta amplasamentului, pe suprafața căruia există indicii clare că ar fi fost îngropate deșeuri din construcții, amestecate cu deșeuri din plastic, ceramică și materiale lemnoase.

Incendierea sau îngroparea deşeurilor este, din 6 aprilie, infracţiune

Astfel, conform prevederilor legale, comisarii de mediu au aplicat o amendă de 30.000 lei pentru funcționarea fără autorizație de mediu – actul de reglementare fiind suspendat de instanța de judecată – și au înaintat organelor de cercetare penală o plângere pentru comiterea infracțiunii de îngroparea deșeurilor.

În data de 06 aprilie Guvernul României a aprobat, la propunerea MMAP, o ordonanță de urgență prin care incendierea sau îngroparea deșeurilor au devenit infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la trei la cinci ani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.