Prima româncă vaccinată împotriva COVID-19 spulberă mitul infertilității post-vaccin: „Am rămas însărcinată la câteva zile”

Mihaela Anghel, asistentă medicală şi prima persoană care s-a vaccinat împotriva COVID-19 în România, spulberă mitul potrivit căruia vaccinul dă infertilitate. Aceasta mărturiseşte că a rămas însărcinată la câteva zile după ce a făcut prima doză.

Mihaela Anghel a fost prima persoană care s-a vaccinat împotriva coronavirusului în România. La un an de la momentul imunizării, tânăra asistentă spulberă mitul potrivit căruia vaccinul oferă infertilitate.

„Chiar dacă pandemia ne-a afectat stilul de viață pe care îl aveam, pentru mine anul acesta a fost mai mult decât perfect. La puțin timp după doza de rapel, am aflat că sunt însărcinată. Se pare că sarcina a apărut la câteva zile de la prima doza sau chiar înainte… nu se știe sigur.

Vaccinul m-a protejat atât pe mine, cât și bebelușul, care în urma vaccinului are anticorpi.

Susțin vaccinarea, atât în sarcină, cât și în alăptare, este recomandat de medici și nu face nimic rău bebelușului, din contră, îl ajută să se imunizeze. Încă nu am făcut și a treia doza, dar urmează.

Din fericire, toți membrii familiei sunt imunizați și nu au avut contact cu virusul”, a spus asistenta medicală, potrivit Gândul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati