Prima semifinală Eurovision 2023, în direct la TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+

Prima semifinală Eurovision 2023 se desfăşoară marţi, la Liverpool, şi va fi transmisă în direct, de la ora 22.00, de TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+.

  • Reprezentantul României Theodor Andrei, cu piesa sa „D.G.T. (Off and on), va intra în concurs în data de 11 mai, în a doua semifinală, din poziţia a treia.

Norvegia, Malta, Serbia, Letonia, Portugalia, Irlanda, Croaţia, Elveţia, Israel, Moldova, Suedia, Azerbaijan, Cehia, Olanda şi Finlanda sunt ţările care vor intra în această seară în concursul Eurovision 2023, iar reprezentanţii lor vor urca pe scenă în dorinţa de a obţine un loc în finala care va avea loc sâmbătă, 13 mai, scrie news.ro.

În afară de locuitorii acestor ţări, în această semifinală votează şi fanii Eurovision din Franţa, Germania şi Italia,  la care se va adauga şi votul online dat de Rest of the World. Acesta din urmă reprezintă o noutate a Regulamentului din acest an, prin care se oferă posibilitatea ca fanii aflaţi în ţări neparticipante la Eurovision 2023 să poată vota prin aplicaţiawww.esc.vote.

Românii vor putea urmări spectacolul la TVR 1, TVR Internaţional şi TVR +, începând cu ora 22.00.

Cu o zi înainte, artiştii au concurat în show-ul realizat exclusiv pentru juriile de specialitate.

Theodor Andrei a câştigat Selecţia Naţională Eurovision România 2023 în 11 februarie, fiind desemnat prin votul exclusiv al publicului să reprezinte ţara noastră la Eurovision Song Contest de la Liverpool, cu piesa sa „D.G.T. (Off and on)”.

Ediţia din 2023 a Eurovision Song Contest (ESC) va avea loc în Marea Britanie care va organiza concursul în numele Ucrainei, din cauza războiului declanşat pe teritoriul acestei ţări.

Semifinalele şi finala, care se vor desfăşura la Liverpool Arena sub sloganul „United by Music”, vor fi transmise în direct, în zilele 9, 11 şi 13 mai, de la ora 22.00, pe TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati