Prima zi de școală. Andrei Baciu, mesaj către părinți: Rezervă-ți câteva minute și discută cu copilul tău

0
189

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a transmis un mesaj, astăzi, odată cu începerea noului an școlar.

„Vacanța mare s-a terminat! Înainte de a pleca spre școală rezervă-ți câteva minute și discută cu copilul tău despre cum se poate proteja de infecția cu noul coronavirus. Ia în calcul și vaccinarea dacă fiul sau fiica ta are peste 12 ani!

Potrivit datelor centralizate de INSP (09 septembrie) până acum au fost vaccinate cu cel puțin o doză 177.801 persoane din categoria de vârstă 12-19 ani, din care 147.340 au deja schema completă.  Toamna aceasta vom discuta mai mult despre responsabilitate, protecție și precauție! Ne dorim ca școlile să aibă porțile deschise până la sfârșitul anului școlar și vom căuta noi modalități prin care vaccinurile anti-covid să fie disponibile și în unitățile de învățământ.

Cei mai mulți copii și adolescenți au fost vaccinați în Municipiul București, însă ușor, ușor se fac pași importanți și în alte județe. Iată cum arată cifrele în primele 5 județe din țară!

Persoane vaccinate cu cel puțin o doză din categoria de vârstă 12-19 ani

  • București – 26.168 persoane
  • Cluj – 11.121 persoane
  • Iași – 8.730 persoane
  • Constanța – 7.495 persoane
  • Timiș – 7.241 persoane

Sănătatea copilului tău înseamnă sănătatea familiei tale!

Dacă ai neclarități despre modul în care se vor desfășura activitățile în acest an școlar, aici ai toate detaliile – https://cutt.ly/5WCpheg

Dacă încă nu te-ai vaccinat și vrei să faci asta, vezi aici care este cel mai apropiat centru de casa ta – https://cutt.ly/TWCuPTN”, a scris Andrei Baciu pe Facebook.

Noul an şcolar 2021 – 2022 începe luni, cu prezenţă fizică la cursuri în cea mai mare parte a unităţilor de învăţământ din România, dar cu măsuri de protecţie sanitară în contextul creşterii numărului de infectări zilnice cu SARS-CoV-2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.