Primăria Bucureşti inaugurează primul centru de lectură pentru seniori

Primăria Bucureşti va inaugura Biblioteca Bunicii, un centru pentru lectură destinat seniorilor. Inaugurarea va avea loc pe 15 februarie de Ziua Naţională a Lecturii.

Primăria Bucureşti inaugurează primul centru pentru lectură pentru seniori. Biblioteca Bunicii este un proiect-pilot şi va funcţiona de luni până vineri, între orele 9.00 şi 15.00.

Concret, 20 de copii care frecventează creşele Antante şi seniori ai complexului Ominis, vor petrece o zi întreagă printre cele 6.000 de cărţi provenite din donaţiile cititorilor bucureşteni, anunţă Primăria Bucureşti.

„La Biblioteca Bunicii, copii şi bunici (20 de copii care frecventează creşele Antante şi seniori ai complexului Ominis) vor petrece o zi întreagă printre cele 6.000 de cărţi provenite din donaţiile cititorilor bucureşteni. Biblioteca Bunicii este un proiect-pilot şi va funcţiona de luni până vineri, între orele 9.00 – 15.00″, informează PMB.

Tot de Ziua Naţională a Lecturii va fi organizat evenimentul Maratonul Lecturii.

Deschiderea celor două centre de lectură şi implementarea proiectelor-pilot este posibilă datorită bucureştenilor care au donat, în cadrul programului de economie circulară înfiinţat de DGASMB în luna iunie a anului 2021, aproximativ 11.000 de cărţi din toate domeniile, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, precizează reprezentanţii Primăriei.

Orarul de funcționare al celor două programe pilot se desfășoară astfel:
↪️Centrul de lectură Omide, de luni până vineri între orele 11.00-16.00
↪️Biblioteca Bunicii, de luni până vineri, între orele 9.00 – 15.00

Unde pot fi donate cărți către DGASMB

Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București continuă colectarea cărților provenite din donații, în locațiile următoare:

📍Complex de servicii sociale Ominis, Strada Turnu Măgurele , nr.17A, sector 4;
📍Sediul central al D.G.A.S.M.B., Str. Constantin Mille, nr.10, sector 1;
📍Spălătoria Socială, Str. Armeniș, nr. 2, sector 3;
📍Spălătoria Socială, Str.Drumul Taberei, nr.24, sector 6.
*Program: luni-vineri, între orele 9.00 – 16.00
📍Bulevardul Regina Elisabeta, nr. 75, sector 5 (rond Kogălniceanu).
*Program: luni – vineri, între orele 11.00 – 18.00
📍RE- Centrul de Economie Circulară, Calea Plevnei, nr 98, sector 1
*Program: luni-vineri, între orele 9.00-17.00. Sambata: 9-14

De asemenea, organizațiile neguvernamentale se pot adresa oricând DGASMB pentru pachete personalizate cuprinzând manuale școlare, cărți de lectură, cărți de colorat pe care să le distribuie mai departe copiilor care au nevoie de acestea.

Program Maratonul Lecturii – 15 februarie 2022 – Centrul de Lectură Omide

În cadrul acestei zile vom marca importanța cititului prin următoarele activități:

🟢începând cu ora 11.00, la centrul de lectură Omide, pe parcursul întregii zile, până la ora 19.00 sunt așteptați 30 copii, foști antepreșcolari ai creșelor Antante.
Din oră în oră, cu pauze a câte 10 minute, organizăm sesiuni de citit:
🟢Alegem împreună cu ei cărțile ce urmează a fi citite. 5137 de cărți ce provin din donațiile bucureștenilor sunt puse la dispoziția micilor cititori.
🟢Activitate interactivă: Povești anapoda! Dintr-o pălărie magică vom scoate, la întâmplare, cuvinte decupate din reviste și cărți vechi și le vom lipi pe o coală de hârtie. Rezultatul va fi unul….. anapoda. Formăm propoziții din cuvintele extrase și ne amuzăm împreună!
🟢În intervalul orar 13-14, am pregătit o mare surpriză: Ana Mateescu, invitata noastră specială. Fostă antepreșcolară ( începând cu vârsta de 9 luni) a creșei Antante ( La Bunici), Ana, în vârstă de 10 ani este balerină și a cochetat cu gimnastica ritmică. Frecventarea timpurie a creșei a ajutat-o să se dezvolte armonios, având succes atât la școală, cât și în activitățile extrașcolare. Ne răsplătește cu prezența ei și cu o mică reprezentație de balet.
🟢Ora 14.00 – Chicoș Anne – o fetiță talentată își prezintă prima carte tipărită la finalul anului trecut. Titlu – Povești amuzante pentru copii cu și despre animale
🟢Găsește cartea preferată! Un exercițiu al micilor cititori aventurieri. Căutăm în biblioteca noastră cartea preferată de cei mici!
🟢Toți copiii vor servi fursecuri, fructe si ceai
🟢Încheiem evenimentul prin oferirea de diplome pentru participarea la Maratonul Lecturii!!

Program Maratonul Lecturii – 15 februarie 2022 – Biblioteca Bunicii

Pe 15 februarie 2022, Primăria Capitalei, prin DGASMB inaugurează un centru pentru lectură destinat seniorilor și beneficiarilor Complexului Ominis din Strada Turnu Măgurele, nr. 17 A.

Spațiul de lectură este creat pe baza a celor 6000 de cărți provenite din donațiile cititorilor bucureșteni, prin programul de economie circulară inițiat de Primăria Capitalei, prin DGASMB.

Vom marca deschiderea centrului alături de beneficiarii Complexului Ominis, copii și bunici ( 20 de copii care frecventează creșele Antante și seniori ai complexului Ominis), petrecând o zi întreagă printre cărți:
🟢ora 10.00 -10.20: Turul bibliotecii pentru copii- incursiune în lumea cărților, prezentând rolul bibliotecii în viața cititorului
🟢ora 10.30-10.50- atelier de lucru: rime și ghicitori – Marilena Dobre ( educator) va citi copiilor din „Apolodor” și va crea o atmosferă interactivă în care cei mici își vor exprima emoțiile, făcînd exerciții de imaginație prin completarea celor mai năstrușnice rime.
🟢11.00 – 11.20 – alternativa Waldorf – Elena Corduneanu, specialist în educație captează atenția copiilor prin audierea „Poveștii fulgilor de nea” și „Povestea culorilor”
🟢11.30 – 11.50 – Atelier – copiii construiesc propria carte! Potrivim ordinea întâmplărilor și reconstruim una din poveștile ascultate/ Diplome de participare la Maratonul Lecturii
🟢12.00 – 12.20 – pauză: servim ceai și pișcoturi
🟢12.30 – sosirea persoanelor adulte
🟢13.00 – 13.20 – prezentarea bibliotecii, a regulamentului de funcționare
🟢13.30 – 16.00 – Activități diverse – lecturare poezie, proză, discuții libere pe baza cărților citite preferate

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati